Nye vinduer til huset – via et 5 års pauselån

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90044
  AnonymForfatter

  Vi står og skal bruge ca 75.000 til nye vinduer og hånværkeløn.
  Er der nogen det kan fortælle om det er klogt eller dumt at
  finansere det via sådan et lån?

  Har huslån på ca 1 mill,(obligation 5%) så ville kunne spare ca 15.000 om
  året ved sådan et lån. Men restgælden vil jo også stige
  med ca 40.000 i den periode.

  Håber på nogle gode svar 🙂

  Mvh Martin

  #140112
  testForfatter

  køb nogle billigere viduer og spar op til dem først

  #140314
  AnonymForfatter

  Jeg opfatter problemstillingen sådan, at I har besluttet jer for at anvende 75.000 kr. på nye vinduer – god ide, det sparer på varmeregningen og gør huset mere værd.
  Er det en god ide at finansiere de nye vinduer med et lån?
  Det kommer vel an på flere ting:
  – Er de nuværende vinduerne så gode, at det er muligt at vente og spare pengene op? Hvis ikke, findes der så alternativer, fx allerede opsparede midler eller billige anfordringlån hos forældre? Det er klart den nemmeste og måske den bedste metode.
  – Er der regnet på, hvor meget I vil spare i varmeudgift med nye vinduer? Hvis besparelsen er større end det, det koster at låne pengene, så kan det godt betale sig at låne og gå i gang.
  – Kan jeres økonomi her og nu klare renter og afdrag på et nyt lån? I så fald vil det billigste være at lade nuværende lån ligge og få et lån/kassekredit i banken til finansieringen.
  – Hvis nej: en mulighed er at vælge en periode med afdragsfrihed. Måske kan I vælge en periode med afdragsfrihed uden at omlægge lånet – afhænger af lånets alder og realkreditinstitut – og låne 75.000 kr. i banken. Hvis der kræves omlægning, kan beløbet måske øges med et provenu på 75.000 kr. hvis der er friværdi inden for 80% grænsen, og hvis løbetiden samtidigt forlænges, falder ydelsen, så der måske slet ikke er behov for afdragsfrihed.
  – Endelig kan man omlægge til et flex lån med lav rente (lige nu), så den månedlige ydelse falder. Vælges der samtidigt 5 års afdragsfrihed og forlængelse af løbetiden, vil ydelsen sammen med besparelsen på varmeudgiften forbedre jeres økonomi væsentligt. Men risikoen er at renten på flekslånet stiger.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.