Forhøjelse af bidragssats?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90036
  AnonymForfatter

  Bidragsforhøjelse ved omlægning af lån?
  Vi har for ca. ½ år siden fået omlagt lån fra forhåndslån til 6 % fast forrentet realkreditlån. Der er i den forbindelse lavet ny vurdering af huset efter vi kunne færdigmelde det som færdigbygget.

  Vi har efterfølgende modtaget et stykke papir til underskrift, hvor vi skal skrive under på, at bidragssatsen er hævet fra 0,052 til 0,062 %. Det betyder en forhøjelse på 1300 kr. om måneden for os.

  Ved opkald til banken får jeg at vide, at det betyder at realkreditinstituttet har en større risiko ved lånet.
  De forklarer, at ved den nye vurdering af huset, blev huset i sig selv vurderet som mere værd end den første vurdering, i og med at huset nu var færdigbygget. Men pga af de faldende priser på boligmarkedet vil huset ikke være så meget værd hvis det skulle sælges nu, og realkreditinstituttet ville i så tilfælde ikke få så stor en del af lånet indfriet, og derved have flere penge ude at svømme, uden at kunne sikre sig at de kunne få alle pengene igen.

  Kan det være rigtigt at realkreditinstituttet, ved omlægning af lån, kan opkræve højere bidrag fordi boligpriserne generelt er faldet?

  Er der så andre for os uforudsete forhøjelser af lånet, som bank/realkredit institut kan hive op af lommen nu hvor krisen også kradser for dem?

  Kan vi evt. kræve at det tilføjes i aftalen at bidragssatsen nedsættes tilsvarende når ejendomspriserne igen stiger?

  Vi har ikke umiddelbart kunnet få oplyst den nye vurdering. Kan vi kræve dette oplyst, når de begrunder en stigende bidragssats med et fald i vurderingen?

  Hvad skal vi gøre hvis vi vil skal gå videre med sagen?

  På forhånd tak

  #140014
  HalliHalloForfatter

  Det var ellers noget af villa du ejer, når bidragssatsen stiger med hele 1300 kr. om måneden. Er jeres villa eller slot virkelig vurderet til omkring 20 Mill kr.? Og er bidragssatsen ikke ca. 0,6% i stedet for kun 0,06%?

  Normalt ligger i øvrigt bidragssatsen fast for hele lånets løbetid, men i princippet kan man vel aftale alt, hvis bare lånegiverne er til at forhandle med.

  #140018
  thsvForfatter

  Jeg går udfra, at jeres bidrag er steget fra 0,52% til 0,62%.
  Og det må selvfølgelig skyldes, at jeres ejendom nu er mindre værd, end da den blev forhåndsvurderet.
  Dine 1300 kr om måneden svarer for for øvrigt til et lån på 15,6 mill., så mon ikke der er andre faktorer end kun en bidragsforhøjelse inde i billedet.
  Og læg mærke til, at bidraget giver skattefordel ligesom renter, så skattefar betaler reelt en tredjedel af merudgiften.

  #140064
  testForfatter

  lidt uden for emne men denne forhøjelse af bidragssater er interesant iforhold til den forhøjelse af rentetillæget som Eik er kommet med. Intet sted kan man åbenbart føle sig sikker på at aftaler holdes. En af grunden til at jeg valgt Scandia frem for RD var netop alle de “små" gebyre man betaler ekstra hos bl.a. RD som bidragssats, kurtage og andre bebyre. Jeg fik et tocifret beløb mener ud af samme gæld.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.