køb af kolonihave/sommerhus nu?‏

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #89987
  AnonymForfatter

  Hjemme hos os er vi i tvivl om det er et fornuftigt tidspunkt at købe en kolonihave eller evt. et sommerhus på nuværende tidspunkt.

  Jeg mener at når vi har fundet en have vi gerne vil have, til en pris hvor banken siger ok, så må vi slå til. Min mand mener ikke at det er et godt tidspunkt nu, men at marked vil udvikle sig så det bliver billigere. Umillelbart mener han det er mest fornuftigt(økonomisk) at købe sommerhus fremfor kolonihave, hvis det skal være.

  Kan du/I rådgive os om det er et gunstigt tidspunkt at købe eller skal vi vente?

  Min mand er arbejdssøgende(cand. humanist), jeg har en 30 timers stilling, vi har et barn. Vi har lån for ca. kr. 105.000 (havldel ca. studiegæld, halvdel andelsboliglån)
  Vi bor i en andelslejlighed, der ved sidste vurdering (valuar) blev vurderet til ca. 1.890.000.

  #139634
  thsvForfatter

  Køb af kolonihave!

  Jeg ville gøre det nu, hvis prisen er rimelig, I har jo masser af friværdi i jeres andelsbolig, der kan finansiere købet.

  Køb af sommerhus:
  Vent, da priserne sikkert vil falde mere, men er det gode tilbud der med en fornuftig husleje i følge salgsopstillingen, så ken I købe nu, men forvent faldende priser i 2-3 år endnu.
  Sommerhuset kan finansieres med 60% realkreditbelåning og resten med sikkerhed i jeres andelsbolig.

  Livet skal jo leves i nuet, og hvis I kan have glæde af det sommerhus her og nu, vil det forøge jeres livskvalitet, men i skal være enige om købet.
  Umiddelbart ville jeg mene, at en billig kolonihave ville være bedste valg, men overvej osse muligheden af huskøb, når din mand kommer i arbejde.

  Regn dog ikke med, at en andelslejlighed kan sælges for max.vurderingen, da en køber vil sammenligne med en ejerbolig og forvente at andelen er ca. 20 % billigere i samlet kontantpris (fælles gæld + andelsbevis). Dette grundet de dårligere lånemuligheder til andelen, og manglende rentefradrag i andelsforeningen.

  #139674
  testForfatter

  grundlægende set skal man ikke så privat person se sin bolig som en investrigen men som et behov.

  Så kort sagt hvis i har behov eller og kan få glæde eller råd skal i købe nu og ikke spekulere på at prisen så falder eller stigere så meget

  Det er nu vi lever.

  PPS men jeg tror vi har set en stor del af faldet nu

  #139682
  HalliHalloForfatter

  Du har ret test, en kolonihave til 5-10.000 kr. vil jeg godt turde binde an med.

  Et godt gennemsnitssommerhus koster imidlertid noget mere, eller omkring 1 mill. Gamle mere eller mindre forfaldne huse er noget billigere og huse med alt udstyr,såsom vaskemaskine, opvaskemaskine, sauna og spabad etc. koster tilgæld så mere. Og igen afhænger priserne igen af beliggenheden i landet og ikke mindst afstanden til vandet.

  De fleste sommerhuse handles p.t. til mellem 20-25% mindre end udbudsprisen, så hvis man kan få prisen ned, så ville jeg da også godt anbefale at købe købe et sommerhus i dag fremfor at vente nogle år. For meget billiger bliver det sikkert ikke, ihvertfald ikke for de gode huse.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.