Flekslån eller fastforrentet?

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #89933
  AnonymForfatter

  Gode råd efterlyses.
  Vi står og skal til at omlægge vores lån, da vi er i gang med ombygning af vores hus. Derfor skal vi bruge ca. 400000 kr i hånden.
  Vi kan/vil ikke lave et tillægslån, da vi pt har 2 kortvarige realkreditlån. Derfor er vores månedlige ydelse høj. Da vores familiesituation samtidig har ændret sig(med børn) siden første låneoptagelse, ønsker vi derfor et større rådighedsbeløb, end det vi har i dag(pt er brutto/netto på realkreditlånene ca 11000/9000 kr).
  Derfor er det meningen, at vi vil omlægge til et 30-årig realkreditlån. Vi regner med, at det skal være med en udbetaling på ca 1.550.000 – 1.600.000 kr. Vores restgæld er pt 1.150.000kr.
  Men det store emne herhjemme er flex eller fast?
  Vi regner ikke med , at den lave rente forsætter uendeligt, men når vi regner på det, er der pt alligevel en gevinst på ca 1200 kr netto hver måned…. Samtidig synes renteforskellen også så stor, at der skal nogen stigning til før flexrenten igen er oppe på 5%. Vi overvejer ogå en låneomlægning med flex/fast-50%/50%.
  Vi har hørt, at man en gang årligt ved omlægning af flekslån kan afdrage ekstraordinært af på sin gæld, er dette korrekt?
  Og hvordan hvis man vælger en F3 eller F5, er disse altid inkonvertible?
  Vi håber, at der er nogen, der har et godt råd…

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.