Prisen for renteloft på realkredit

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #87020
    AnonymForfatter

    I følge Nykredits aktuelle låneanbefalinger, så skriver de, at det i øjeblikket er meget billigt at købe sig til et loft over renten.

    Hvordan kan de skrive sådan noget vås, når de ikke har noget at sammenligne med. Prisen på renteloftet er ikke billigere end det plejer, og hvis det endeligt var billigt, så var det blot et udtryk for at markedet ikke tror på rentestigninger foreløbigt.

    Det er utroligt hvad realkreditinstitutterne gør for at “SÆLGE" lån. Jo flere de kan få til at lægge om des mere tjener de.

    Hvor mange tænker egentlig på, at et lån med renteloft kan være dyrt at komme ud af pga. indfrielseskursen på 105. Hvis renten fortsætter nedad og 3% bliver “rigtig" kursattraktive, så kan dem så er gået over i lån med renteloft ikke få gavn af gevinsten uden at opnå store kurstab på deres lån med renteloft. Det fortæller de ikke til kunderne, for det er bedre at få hegnet kunderne ind med det samme, så de ikke risikerer at konkurrenterne snupper dem.

    #105418
    AnonymForfatter

    Hej Mathias.

    Måske skulle du lige læse lidt mere på lektien. Der er en ufattelig lille sandsynlighed for at indfrielseskursen kommer op på 105. Der er jo tale om variabelt forrentede obligationer, hvor kursen reguleres op/ned ved rentetilpasningen. Nykredit Market har selv analyseret sandsynligheden for at kursen stiger til 105. Gæt selv konklusionen

    Men du har da ret i, at de gør meget for at sælge produktet. Kursloftet på 105 er rent blålys for at sælge “sikkerhed".

    #105424
    AnonymForfatter

    Hej René

    Nu synes jeg faktisk der der tyder på, at du ikke selv har læst på lektien.

    De nye lån er mere rentefølsomme end traditionelle rentetilpasningslån, og det er også noget af det de sælges på. Derfor er det bestemt ikke urealistisk, at kursen kan stige ganske pænt ved yderligere rentefald.

    Jo længere løbetid renteloftet har og jo lavere renteloftet er, des mere rentefølsomme vil lånene være. Det skyldes at jo længere tid (løbetid) renteloftet er aktivt, des større risiko er der for at investor får en begrænsning ved en stigende markedsrente. Den risiko ønsker investor kompensation for, og i praksis sker det ved at investor betaler en lavere pris for obligationen. Igen gælder det, at et lavt renteloft øger investors risiko for ikke at få en rente der svarer til markedsrenten. Det betyder, at investor vil kræve en lavere kurs, og det er igen med til at gøre lånet mere rentefølsomt. Jo tættere markedsrenten nærmer sig renteloftet, des mere kræves der i kurskompensation, og dermed øges graden af kursfølsomhed yderligere. Den modsatte reaktion vil ske hvis renten falder.

    Uanset hvor meget kursen vil stige ved et rentefald, så er det nok de færreste der bekymrer sig over, at kurstabet med stor sandsynlighed vil være større end hvis det var et traditionelt fastforrentet lån som skulle indfries (kan altid indfries til kurs 100). Selvfølgelig er der ingen der kan sige noget som helst om hvor renten bevæger sig henad. Derfor er det rent markedsføringsvås, når Nykredit sælger lån på foranledning af, at de mener renten skal stige. Det kan godt være det er mest realistisk at renten vil stige, men rent faktisk har de ikke noget at have deres påstand i.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.