Nyhedsbrev 12.02.2009 fra mybanker.dk – markedsføring og rentemarginal

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • elkayaForfatter
  Indlæg
 • #89658
  elkayaForfatter

  Fint nok at vi har mybanker, FDM o.l. til sammen med Forbrugeråd at påpege og arbejde for at forbrugerne stilles bedre i retsforholdet til detailhandelen osv.

  FDM har i årtier beskrevet urimeligheden i registreringsafgifter osv. det har bare aldrig ændret en døjt på at politikernes lydhørhed. Ligeledes urimeligheden i brugerafgifterne stiger medens vejnettet generelt forfalder.

  Mybanker.dk er meget fremme i medierne, men jeg er ikke klar over hvad mybanker.dk måtte have gjort af landvindinger som har påvirket politiske beslutninger til fordel for forbugerne.

  Vælgerne og forbrugerne burde jo være nutidens konger med deraf følægende magt og indflydelse på beslutningerne. Ingen politikere uden stemmer fra vælgerne. Ingen eller meget begrænsede antal virksomheder uden forbrugere. Det er imidlertid oftest forbrugeren der bliver Sorteper i retsforholdet til detailhandelen og virksomheder i al almindelighed fordi bevisbyrden oftest pålægges forbrugeren, som vil være klageren i dette forhold.

  Markedsføringsloven giver meget vide rammer for hvad virksomhederne kan tillade sig af vildlledning og bedrag i kampen om at tiltrække kunder.

  Da den finansielle sektors tidligere rentemarginaler kom under pres indførte man gebyrer på stort set alle tilligere ydelser givet som en service og betalt over over rentemarginalen.

  Idag er gebyrer blevet et FY ord og med den stærkt vigende aktivitet på områder, hvor bankerne har kunnet belaste kunderne med alle mulige slags gebyrer i de seneste årtier.
  Ikke at jeg skal fosvare bankerne men alt lige så hellere rentebetaling end gebyrer som ikke er fradragsberettigede. Med kommende reduktioner af fradragsretten for renteudgifter og et højt niveau af gebyrer netto ÅOP belastes yderligere. Som forbruger synes jeg det må være en fordel at gebyrerne erstattes med den rentemarginal som markedet vil betale for at låne bankernes eller andres midler.

  Flere og flere virksomheder med store pengestrømme som heller ikke kan forrentes ordentligt ved indlån i bankerne stiller jo disse midler direkte til rådighed for deres kunder i direkte med bankerne og andre udbydere som har likviditet til udlån fra andet end egen lånoptagning til udlån, som nu er ved at lægge bankerne ned på stribe.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.