Næse til Basisbank

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #89616
  AnonymForfatter

  Artikel fra Børsen af 270209:

  Basisbank troede, de var på den sikre side, da de indskrev muligheden for vilkårlig renteændring i deres forretningsbetingelser. Men Finanstilsynet løfter nu en advarende pegefinger – banker kan ikke bare ændre renter efter forgodtbefindende.

  Finanstilsynet fik øjnene op for praksis i Basisbank, da en kunde klagede over, at banken ændrede renten for produktet ‘BasisPrioritet’ med tre måneders varsel. Det skete, selvom det i vilkårene for lånet står sort på hvidt, at renten følger Nationalbankens rente plus et fast tillæg.

  Basisbank forsvarede ændringen med, at det står i bankens almindelige retningsbetingelser, at de vilkårligt kan ændre renten.

  Men det må man ikke, slår Finanstilsynet fast.

  ”Når man som kunde optager et lån, hvor det udtrykkeligt fremgår, hvordan renten varierer, kan banken naturligvis ikke ændre på disse principper for renteberegning,” siger vicekontorchef Ulla Brøns Petersen fra Finanstilsynets kontor for forbrugerspørgsmål og fortsætter:

  ”Forbrugerne skal have klar besked om, hvordan renten varierer. Hvis en bank vil have mulighed for at ændre på, hvordan renten bliver beregnet, skal den skrive det tydeligt i aftalen. Det er ikke nok at henvise til de almindelige forretningsbetingelser,” siger Ulla Brøns Petersen.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.