realkredit eller banklån?

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #89601
  AnonymForfatter

  Vi står i den heldige situation, at vi har 1,7 mio at smide efter drømmehuset som vi har fundet til 2,5 (vi har prøvet men kan ikke få det længere ned).

  Hun er på dagpenge (ca 15-16000 pr mdr) og han tjener brutto 41000,-

  Bankerne vil gerne give os lån som boligkredit- men er der nogle der har et uvildigt råd?

  #135500
  onkelForfatter

  Det må komme an på hvilke vilkår i har fået tilbudt, hvad jeres forventninger til fremtiden er, hvilken risiko i ønsker, hvordan i forventer at afdrage, hvordan jeres økonomi fungere.

  Altså der er umulig at sige ud fra dine oplysninger. Det kan være verdens bedste råd og det kan være det værste.

  Desværre er verden ikke så enkel, så mange hævder herinde med jævne mellemrum.

  mvh

  Onkel

  #135506
  AnonymForfatter

  Tak for det hurtige svar. Jeg vil så lige prøve at afklare lidt mere.
  Banken kan give en boligkredit på lige under 7% på hele det beløb vi mangler (800.000).
  Det smarte ved den er jo at vi bare kan afdrage (og bruge af pengene igen) når vi har lyst. Men renten er jo ret dyr.

  SÅ vi har kigget på f1 og f5 lån, og så bare sætte det ind på en alm konto (evt binde beløbet i 6-12 mdr så vi får højere rente)som vi kunne have betalt tilbage i løbet af året med en boligkredit.

  Vi vil gerne afdrage beløbet over ca 20 år. Vi vil gerne være sikre på at renten ikke lige pludselig stiger til uanede højder- dvs vi er til fast rente evt rentemaks, da vi tror at renten vil stige ultimo 2009.

  Vi regner med at hun kommer i arbejde i løbet af sommeren til et job omkring de 19-20.000. VI har ikke brug for at spare yderligere op, da der allerede er sat en god buffer af i vores regnskab. Vi bruger nok for ca 13.000 /mdr på forbrug, men kan sagtens skære det ned til 10.000 eller lavere.
  Håber det var nok afklaring:)

  #135526
  onkelForfatter

  Hej

  Så var det lidt at arbejde med :o)

  Sådan som du beskrive jeres økonomi lyder det klart som om at i kunde have glæde af en boligkredit (eller prioritetslån). Men måske det kun skal være på 200.000 – 300.000 kroner? For at udregne størrelsen kunne I se på hvor meget i regne med at kunne spare op over et år og så gange op med 3 – 5 år (alt efter jeres fremtidsplaner). Kunsten er at ikke gøre den for stor og ikke for lille.
  Prisen på næste 7 % lyder umiddelbart til at være i den høje ende for denne type produkter. Hør evt. banken om den kan sættes ned når din kæreste kommer i job (eller allerede nu).

  Flekslån kan være ok. De fleste forventer at renten til næste refinansiering (til nytår) vil være lavere end i dag. Derfor kunne det være en god idé at lave F1 nu og så en længere rente periode derefter (da i regner med at renten skal stige).

  Hvis i vil have fastrente så gå efter et obligationslån. I skal blot være opmærksom på at med et lån på tkr. 500 – 600 vil det sjældent kunne svare sig at omlægge det.
  Hver også opmærksomme på at et på et lille lån (og 500.000 kroner er et lille lån) betyder rente udsving knap så meget som på store lån.

  Garantilån (rentemax) har ikke været specielt attraktive længe, men jeg er ikke helt klar over hvordan billedet er i øjeblikket.

  Håber ovenstående giver lidt, ellers spørger du bare igen.

  Onkel

  #135546
  thsvForfatter

  Hejsa

  Jeg er normalt tilhænger af flex-lån eller evt. boligprioritet, men ikke til en rente på 4% over Nationalbankens rente.
  Billigste ydelse giver et F2-lån ligenu, da den forventede rentenedsættelse er indbygget, i jeres tilfælde bliver renten ca. 3,5 + 0,3% = 3,8% af det lånte beløb (under 40% belåning).
  Alternativet er vel et 5% 20 års obligationlån, så behøver I ikke bekymre jer om evt. konverteringer.
  Ved et lån på ialt 800.00 kr er konverteringsgebyrer jo relativt højere end på et lille lån.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.