Stadig på euroholdet?

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #89560
  AnonymForfatter

  Euro-samarbejde vakler
  16. februar 2009 kl. 10:07

  Flere internationale finanshuse vurderer, at det monetære samarbejde i EU vakler faretruende og er ramt af de største økonomiske og politiske spændinger siden dannelsen for godt ti år siden. Dermed bør de hjemlige debatter i det politiske miljø om dansk deltagelse i det monetære samarbejde også tages helt af bordet, lyder vurderingen.

  Det skriver Økonomisk Ugebrev.

  Det vil være hovedløst at tilslutte sig EUR-samarbejdet nu, hvor der er uro på de finansielle markeder, og hvor der er risiko for, at enkelte EU-lande trækker sig fra samarbejdet, går bankerot eller bliver sat under administration. Derfor fraråder seniorpartner Niels Jensen fra det Londonbaserede finanshus ARP (Absolute Return Partners, http://www.arpllp.com) på det stærkeste dansk tilslutning til EUR-samarbejdet i øjeblikket.

  – Jeg kan ikke se, at Danmark har noget at gøre der nu, siger Niels Jensen, der netop har udarbejdet en analyse med titlen ”Can the euro survive“.

  Tilsvarende har det franske finanshus Societe Generale netop offentliggjort analysen: “Thinking the unthinkable: Can a country leave European Monetary Union?

  (© 2009 NetPosten)

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.