Luft i økonomien

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #89438
  AnonymForfatter

  Hej,

  vi er et par med to små børn. Vi købte hus for cirka 4 år siden og sørgede for at låne til forbedringer af huset. De penge er nu brugt (på nyt tag, nye vinduer etc.) og huset er i tip-top stand. Vi har nu et 5% fastforrentet lån på ca. 1,3 mio og vores hus er vurderet til ca. 2,4 mio.

  Vores daglige økonomi er dog lidt anstrengt og vi vil gerne have lidt luft i økonomien. Hvad gør vi? Det er ikke det bedste tidspunkt at omlægge lån og vi er ikke til forbrugslån med høje renter. Hvilke muligheder har vi?

  På forhånd tak for hjælpen.

  P.S. Vores bank er ikke til megen hjælp.

  #133888
  AnonymForfatter

  Hej

  Med en gæld på 1,3 mio. i en ejendom med en værdi på 2,4 mio. kr., burde alt jo være i orden.

  I skriver ikke meget om Jeres øvrige økonomiske forhold, hvorfor det kan være svært at give en kompetent rådgivning. Jeres lønforhold, øvrige udgifter mv. har stor indflydelse på bankens holdning til kreditgivning. I skriver også selv, at økonomien er stram.

  Tidligere var man i kreditforeningen forhåndsgodkendt til tillægslån, hvis man havde betalt rettidigt i 2 år. Dette er ofte ikke tilfældet længere, grundet kreditkrisen.

  Uanset friværdi i ejendommen, skal man som minimum kunne betale renterne på det lån der optages. At banken ikke vurderer at I er i stand til dette, kan være årsagen til, at de ikke er til at snakke med.. Men hvis det er tilfældet, er deres afslag jo for Jeres skyld, og ikke for banken.

  Hvis ellers Jeres økonomi ser fornuftig ud, burde det være muligt at finde en bank som ville hjælpe Jer med eksempelvis et Prioritetslån, som vil kunne virke som en slags nedsparing til at supplere jeres rådighedsbeløb. I lyder som om I er en ung familie, så hvis ikke den stramme økonomi skyldes en midlertidig lønnedgang, er det tidligt at nedspare, og banken er muligvis ikke positive overfor dette.

  Tal evt. med kreditforeningen om en omlægning til afdragsfrit lån, såfremt det ikke allerede er det.

  Håber I kunne bruge dette til noget – I er velkommen til at vende tilbage.

  Lykkedrengen

  #133974
  AnonymForfatter

  Mange tak for hjælpen. Et tillægslån lyder som en god løsning. Enester, der kan afskrække lidt er etableringsomkostningerne. Afdragsfrihed i nogle år har vi også overvejet.

  Vores nuværende økonomi er ikke stram som sådan – vi har hvad vi har brug for. Det er mere det “ekstra" såsom en større rejse og eventuelt udskiftning af bil, som det kniber med (og så har vi bare været vant til at have en reserve). Vi er faktisk ikke blevet afvist af vores bank. Vi bruger flere banker og vil gerne samle det hele et sted, og vores primære bank har ikke imponeret os. Så det er en større “oprydning" vi har gang i.

  Men mange tak for hjælpen. Tror vi prøver at kontakte et par potentielle banker og ser hvad de kan tilbyde.

  #133978
  AnonymForfatter

  Pas på med at belåne huset alt for hårdt.

  I flere områder i Danmark, kommer vi til at se boligprisfald fra toppen på 30-40% inden den økonomiske krise har lagt sig helt.

  I skal være opmærksomme på jeres vurdering formentlig er lavet “på toppen" og at priserne er faldet siden.

  Bankernes prognoser lyder i øjeblikket på yderligere prisfald ud over de 10% som allerede er realiseret på 10-15%. Bankerne plejer dog ofte at være for optimistiske.

  I worst case scenariet vil jeres hus inkl. forbedringer falde til en markedsværdi på 1.450.000.

  Derfor mener jeg I skal være meget forsigtige med at gå ud nu og belåne huset alt for hårdt. I risikerer stavnsbinding grundet teknisk insolvens.

  #133994
  AnonymForfatter

  Faktisk blev huset “på toppen" vurderet til 2.6 – 2.7 mio. Vi bor i rækkehus, hvor vi kan følge med i udviklingen i priserne, og tror 2.4 mio. er et realistisk bud. Pessimistisk bud er 2.2 mio., så tror ikke vi kommer i klemme der.

  Ved godt at det er lidt en tros sag, men bliver der åbnet for 4% lån (på de lange lån) eller skulle man omlægge til F3?

  #133998
  thsvForfatter

  Jeg ville optage et boligprioritetslån i jeres tilfælde!
  Jeres ejendom falder nok til under 2 mill., så der burde kunne lånes 200.000 uden problemer.
  Fungerer som en kassekredit, så der kun betales renter af det lånte beløb.
  Alternativt omlægge det eksisterende 5% obl.lån til F3 afdragsfrit, så er renten da låst på ca. 3,5% i 3 år, og der bliver nok en lille kursgevinst. Eller kan restgælden vel hæves til 1,5 mill., så I får 100.000 udbetalt.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.