Også brug for et godt råd

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #89404
  AnonymForfatter

  Hej,
  Vi har også brug for et godt råd efter vi idag fandt ud af at vores bank ikke vil lade os sætte vores hus til salg, da vi med de nuværende huspriser íkke vil kunne sælge for hvad vi skylder i det hele. Vi kan godt klare alle regningerne,osv. Men, skulle det værste ske at vi mister en eller begge indtægter efterhånden som vores arbejdspladser begynder at mærke at krisen kradser, tja, så begynder det at knibe. Jeg er dog ansat indenfor sundhedsområdet, så jeg har måske lidt jobsikkerhed. Vi er lidt uforstående over for bankens indstilling. Det er åbenbart bedre at de ikke får en krone, hvis huset må sælges på tvangsauktion, fremfor at vi sælger og køber et billigere samt betaler huslånet, billånet og en del af boliglånet ud. Vi ville derefter skylde ca.282,000,-, hvis vi skulle være så heldige rent faktisk at få solgt, hvilket er mindre end vi skylder nu, så afbetalinger på det lån selv med den ene på dagpenge, vil ikke være et problem og da slet ikke i en billigere bolig. Hvis vi fremturer med at sælge, vil vores bank ikke låne os til en anden ejendom. Det er måske fair nok, vores problem er til dels selvforskyldt, dårlig rådgivning i banken og finanskrisen generelt. Måske er det bedre at sidde krisen ud i en lejet ejendom, hvis vi ikke har is nok i maven til blive i vores hus og bede til at krisen er overstået om nogle år. Vores bank er den forhenværende Roskilde Bank! Har vi mulighed for at flytte over til en anden bank med den gæld, findes der nogle sunde banker derude og er der mon nogen, der vil tage skibbrudne fra Roskilde Bank? Har I nogle input? Vi skal til møde med vores rådgiver i næste uge og håber at blive klogere.
  Mvh
  anja

  #133526
  NultopskatForfatter

  Oki..Anja

  Se det fra bankens side…du har et huslån som overstiger husets salgspris, men alle afdrag overholdes. Alternativ sælges huset med tab og skyldner har nu en usikret gæld på 282.000 kr i heldigste fald..måske endnu værre..?

  Det første er langt at foretrække set med bankbriller. + din hushandel koster næppe under 50.000 sikkert meget mere i det nuværende marked.

  Du finder ikke idag en bank der vil låne dig 280.000 uden sikkerhed.

  #133540
  AnonymForfatter

  Hej,
  Jeg forstår det godt, men er bekymret for hvad der vil ske, hvis (jeg fristes til at skrive når) vi mister en del af indtægt. Vi kan klare den i et stykke tid, men så har vi problemet. Måske er banken til at snakke med,skulle den situation opstå. Selve huslånet ville blive betalt ud. Nå, vi snakker med rådgiveren og finder ud af hvor vi står. Vi vil helst eje fremfor at leje.
  Tak for svar.
  Mvh
  Anja

  #133588
  thsvForfatter

  Lidt svært at overskue din situation!
  Men I har jo formentlig købt jeres hus for dyrt til f.eks. 3 millioner!
  Hvis I sælger huset, skal først realkreditten og siden boliglånet indfris, da de jo er med pant i huset.
  Billånet følger jo bilen. Hvor stort er det?

  Men kan sagtens forstå banken, hvis sidder tilbage med et billån på 120.000 og et forbrugslån på 165.000, og uden noget at bo i.
  Så hvis I skal flytte til noget andet, skal det jo være væsentligt bedre, og bankens sikkerhed er lavere end nu, hvor I trods alt har råd til jeres ydelser.
  Det koster osse penge og tid at flytte.

  #133704
  AnonymForfatter

  Hej,
  Tja, vi købte huset for 1,258,0000,-, billånet er på 80,000, så langt så godt, men boliglånet, som naturligvis blev spenderet på istandsættelser er på et astronomisk 300,00,-. Banken vil gerne have at vi stiller med en egen kapital på 150,000,- og med omkostninger ved salg på omkring 100,000, så bliver det umuligt. Men, planen var oprindeligt at blive boende i 5 år, så vi prøver at holde ud og istedet opkvalificere os ud af den ømme pengepung! Bare vi når at flytte ud på landet og have husdyr inden vi skal flytte i ældrebolig:o) Og håber at snakke med bankrådgiveren…
  Tak for svar

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.