lån

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86980
  AnonymForfatter

  Jeg skal ud over et kreditforeningslån på 1.700.000 kr. låne ca. 100.000, spørgsmålet er hvad der best kan betale sig, kassekredit eller banklån? er renterne på en kassekredit også fradragsberettiget?
  M.V.H.
  Stine

  #105152
  NultopskatForfatter

  Alle renter er fradragsberettiget, også renter af lån af familie venner etc. Sidst nævnte bliver dog ikke automatisk opgivet til skattevæsenet. Så der må du selv have dokumentationen iorden.

  #105154
  AnonymForfatter

  En mulighed for lån af 100.000kr. til bolig kunne være en boligkredit. Forhør i din bank om renter og vilkår og sammenlign derefter med andre banker.

  Renten vil dog normalt være variabel på disse lån.

  #105156
  MichaelForfatter

  Det kommer an på løbetiden. Hvis lånet skal løbe over længere tid, f.eks. 10 år eller mere, vil det bedst kunne betale sig med et boliglån, da renten som regel er noget lavere end kassekreditten. Til gengæld er der dyrere oprettelsesomkostninger på boliglånet, så hvis du forventer at afdrage gælden inden for en kortere årrække (3-4 år), vil det muligvis bedre kunne betale sig med en kassekredit. Bed banken (gerne flere af dem) om at lave et par regnestykker.

  Kassekreditten forudsætter dog en vis selvdisciplin, da det jo er op til dig selv at nedbringe gælden på den. Afdrag på boliglånet trækkes derimod helt automatisk hver måned.

  #105158
  AnonymForfatter

  Renter til det offentlige (hvadenten det kaldes ‘procenttillæg’ som ved restskat eller ‘renter’) er ofte ikke fradragsberettigede.
  Men ellers er det rigtigt at NÆSTEN alle renteudgifter er fradragsberettigede med en ‘skatteværdi’ på omkring 33-38% af renteudgiften (fradrag i kapitalindkomst har mindre værdi end fradrag i personlig indkomst).

  #105160
  NultopskatForfatter

  Ja Henrik det er næsten rigtigt forudsat at din kapitalindkomst er negativ, men er den positiv, er fradragsværdien altså op til 60 %.
  Tak for sidst ;o)

  #105162
  AnonymForfatter

  Tænkte at Stine Jensen med lån på 1.800.000 ikke var belastet af ‘topskat’ af kapitalindkomst. Det er vi kun 1% af skatteborgere der er. 88% af den skattepligtige befolkning holder sig under 40 i marginalskat på renteindtægter/udgifter altså også en del af dem med positiv kapitalindkomst.

  Tak for sidst ???

  #105164
  NultopskatForfatter

  Ja, du skulle lige korrigere at det ikke var alle renter, der var fradragsberettiget. Hertil vil jeg gerne påpege at procenttillægget, ikke er en rente, men et tillæg. Din godtgørelse er jo heller ikke skattepligtig.

  #105166
  AnonymForfatter
  #105168
  AnonymForfatter

  Linket viser ikke hen til det rigtige sted , men i bjælken til venstre står der :
  Lån i friværdien Her kan du beregne dit lån ,det er billigt.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.