Bank på rov på hurtiglånsmarkedet

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #89316
  AnonymForfatter

  klip fra http://www.forbrugerraadet.dk/?cid=5749&ref=2826
  uanstændigt at bruge gamle mænd til at lokke kunder til

  I Danmark er der ingen grænser for, hvor dyrt et lån må være. Derfor kan det være fristende for selv en bank at få en bid af markedet for hurtige højrentelån. Sparbank reklamerer op til jul massivt for deres koncept ’Onkel Bob’, hvor du på kun 30 minutter kan få et højrentelån over internettet.

  "Hvem drømmer ikke om en rig onkel i Amerika? En onkel med et "ja" på læben og penge i sine dybe lommer. Du behøver ikke drømme mere. Onklen fra Amerika er kommet til Danmark".

  Sådan lover Sparbanks på hjemmesiden onkelbob.dk. Her kan du for eksempel låne 10.000 kroner i et år, og det tager kun en halv time. Men før du benytter dig af ’det gode tilbud’, skal du lige overveje, hvad årlige omkostninger på 37,3 procent før skat kommer til at koste dig i sidste ende. Til sammenligning kan du i en billig bank få en kassekredit med årlige omkostninger på 10-11 procent før skat. Forbrugerrådet mener, at udviklingen er uheldig:

  "Alt for mange kommer i gældsproblemer i dag. En seriøs kreditvurdering kan være den stopklods, som sikrer, at du ikke ryger ud over kanten og havner i håbløs gæld. Jeg har meget svært ved at se, hvordan Sparbank kan lave en ordentlig kreditvurdering på mindre end 30 minutter", siger Troels Holmberg, økonom i Forbrugerrådet.

  Forbrugerrådet arbejder for, at der indføres et loft over, hvor dyrt et lån må være. Det har man allerede gjort i lande som for eksempel Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Italien og Frankrig. Et loft er med til at beskytte svage forbrugere mod at blive udnyttet på lånemarkedet. Undersøgelser viser, at mange – især unge – har svært ved at gennemskue prisen på et lån.

  Samtidig vil et loft vil også gøre det sværere for långiverne at slippe uden om kreditvurderingerne. Långivere med høje priser kan tillade sig at slække på kreditvurderingerne – eller helt undlade at foretage dem, mens långivere med lave priser er nødt til at foretage grundige sorteringer i deres kunder for at undgå tab. I mange butikker og på internettet kan du i dag få de hurtige højrentelån, som typisk er ulovlige i de lande, som har indført rentebegrænsninger.

  En rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd har tidligere på året anbefalet en øget regulering af lånemarkedet, da stadigt flere udsættes af deres boliger på grund af overgældsætning.

  På Forbrugerrådets hjemmeside kan du under ’julelån’ få gode råd om, hvordan du kan undgå de dyreste faldgruber.

  #132472
  AnonymForfatter

  Åop 27,3% hos den ‘flinke’ onkel Bob!

  Føj for en markedsføring!

  Vi trænger virkelig til en lovgivning, der begrænser/forbyder udbudet af ågerrenter i den størrelsesorden.

  Og så er der, gudhjælpemig, adskillige andre ‘flinke onkler’ med endnu mere grådige ågerrenter, der opererer i det beskidte lånemarked i Dagens Danmark.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.