Renter og skat

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • BoligkøberForfatter
  Indlæg
 • #89270
  BoligkøberForfatter

  Hej Lige et spørgsmål:

  Hvis man har et boligprioritetslån ogf har valgt ikke at betale renterne men blot lade gælden vokse (altså i stedet for at indbetale renterne tilskrives de lånet som ekstra gæld). Har man så stadig fradragsret for renteudgifterne?

  Det gælder en kasse øl (jeg mener selvfølgelig renter er fradragberetigede uanset om man betaler dem kontant eller om man “betaler" dem ved at lade sin gæld vokse)

  Meget gerne hvis en skulle have et link hvor det står “sort på hvidt". På forhånd tak!

  – Og god Jul

  #131932
  AnonymForfatter

  Kigger du forbi med en øl hvis man giver dig svaret?

  Eneste tidspunkt renteudgifterne ikke er fradragsberettigede er hvis der opstår en gældssanering, men her er det kun renteudgifter som ikke “er betalt" – dvs. hvis rentetilskrivningerne overstiger lånets/kredittens maximum.

  Man må derfor antage at renteudgifterne erfradragsberettiget jf. Ligningslovens §5, stk. 8:

  LL §5, stk. 8.
  Renteudgifter mv., jf. stk. 1, kan først fradrages ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst i det indkomstår, hvori betaling sker, hvis renteudgifter mv. for tidligere indkomstår i samme gældsforhold ikke er betalt inden udgangen af indkomståret. Dette gælder dog ikke, hvis den skattepligtige godtgør, at han ved udgangen af det år, indkomstopgørelsen vedrører, var i stand til at betale forfalden gæld eller stille betryggende sikkerhed herfor i sine aktiver. Renteudgifter mv. anses ved anvendelsen af reglerne i dette stykke for betalt, når de af et pengeinstitut, en bankier eller vekselerer tilskrives den skattepligtiges kassekredit eller lignende løbende mellemværende, uden at kreditten herved overstiger det aftalte maksimum.

  Også god jul til dig… 🙂

  V. Michael

  #131936
  thsvForfatter

  Jeg kender nu et tilfælde mere!

  Og det er ved SU-lån, hvor renterne først er fradragsberettigede, når lånet afdrages.

  Nu ved jeg ikke hvordan din boligprioritet virker, men Scandiabankens model var jo at, lånet udbetales på en tilknyttet lønkonto, der så har samme rentesats op til lånets restgæld.

  Men vil helt klart mene, at renterne på en boligprioritet automatisk giver fradrag i det år de påløber kontoen.

  #131960
  AnonymForfatter

  Ja renterne på “statslån" som SU-lån og indefrosne ejendomsskatter er ikke fradragsberettigede – men nu er det jo også lån “ude i den frie verden" vi snakker om… 🙂
  FSVA Su-lån er det jo også kun de renter der tilskrives i tilbagebetalingsperioden der er fradragsberettigede og ikke de renter der er tilskrevet de år hvor gælden ikke betales… 🙂

  /Michael

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.