skat???

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #89064
  AnonymForfatter

  sad lige og tænkte på nået….
  hvis man er en familie på 2 voksen og 2 børn ( ex. et på 3år og et på 5 år ), kan forældere så udnytte børnens fri-kort ( hvis de alså har fri-kort i den alder ) så de evt. kan få mere udbetalt af deres løn, eller kan der laves en anden opsætning så deres fri-kort kan ud nyttes, selv om de ikke reelt har et job….?

  #129776
  MichaelForfatter

  Det er ikke muligt

  #129778
  AnonymForfatter

  okay, takker

  #129788
  thsvForfatter

  Man kan dog lave en opsparing i børnenes navne, så skal der ikke betales renter af opsparingen, men nok klogt at holde sig under gavegrænsen, der pt. er lidt over 50.000 pr. forældre og barn pr. år.
  Sættes der således 100.000 kr på hver af børnenes konti til rente 6% f.eks. spares der ca. 2.000 kr i skat for hvert barn, eller endnu mere, hvis forældrene har positiv kapitalindkomst.
  Ligeledes får barnet en god start, når det som 18-årig får opsparingen.

  #129792
  AnonymForfatter

  det var mere hvis forælder kunne “udnytte" børns fri-kort på en eller anden smart måde, mener min egen far gjorde det da jeg har været 10-12 år gammel, men han var også selvstændig så måske han “ansatte mig i firmaet" få at hæve “min" løn som sin egen og der ved kunne få lidt mere i løn uden at betale skat af det…

  #129798
  AnonymForfatter

  “Man kan dog lave en opsparing i børnenes navne, så skal der ikke betales renter af opsparingen, men nok klogt at holde sig under gavegrænsen, der pt. er lidt over 50.000 pr. forældre og barn pr. år.
  Sættes der således 100.000 kr på hver af børnenes konti til rente 6% f.eks. spares der ca. 2.000 kr i skat for hvert barn, eller endnu mere, hvis forældrene har positiv kapitalindkomst.
  Ligeledes får barnet en god start, når det som 18-årig får opsparingen."

  Ovenstående er desværre helt forkert – på 2 måder:

  For det første kan man ikke (lovligt) spare op i børnenes navne. Hvis du opretter en konti i dit barns navn, og du herefter til eget forbrug begynder at bruge af indeståendet og af renten, så er der jo tale om omgåelse, og du kan få et bevisproblem, hvis Skat bliver opmærksom på, at der pludselig er en nedgang i et indestående og en tilskrevet rente.

  Endnu vigtigere: Afkast af gave fra forældre til børn beskattes hos GIVEREN, ikke hos modtageren. Med andre ord skal du selv beskattes af rente på dit barns konto, hvis det er dig, der har givet “gaven". Baggrunden er, at man netop vil forhindre sådan omgåelse. Reglen kan dog helt lovligt omgås: Du forærer en gave på 55000 til din mor og 55000 til din far, og dine forældre forærer umiddelbart herefter samme beløb til dit barn. Gaver fra bedsteforældre til børnebørn beskattes nemlig hos MODTAGEREN. Trods lovligheden er der dog ingen grund til at provokere, så det er nok en god ide at lade der gå nogen tid – fx. en måned – fra du giver gaven, til dine forældre giver den videre. Du kan evt. også variere beløbet lidt. Det er ikke en dårlig ide at lade gaven fra dine forældre til dit barn ledsage af en mail med “gave til lillesnut er overført, kh. bedste" el. lign. At der er sådan forskel på gave fra forældre og fra bedsteforældre kan undre; ikke desto mindre er det et faktum.

  #129800
  AnonymForfatter

  Rettelse til ovenstående: Jeg ser, at skribenten forudsætter, at barnet beholder gaven og kan bruge den, når barnet fylder 18, og så er den del jo lovlig nok. Men du skal altså stadig via dine forældre for ikke selv at betale skat af afkastet. Jeg har undersøgt det grundigt, idet jeg selv gør nøjagtig det samme hvert år, min datter får 200k hvert år via mine forældre og svigerforældre. Sjovt nok får de en tilsvarende gave på hver 50k kort før.

  #129802
  AnonymForfatter

  Og så lige vedr. det der først spurgtes om. Som en allerede har svaret, så er det slet ikke muligt at benytte børnenes frikort. For at give dig et eksempel på, hvor pertentlige Skat er, så bestilte jeg frikort til min chefs fire øgler (alder 1-10 år) fordi de (helt reelt) modtog honorar i med en børne-model-opgave. Jeg fik først frikortene, da jeg skriftligt havde redegjort for, hvordan et 1 årigt barn kunne have en indtægt.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.