forskud på arv!

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #89045
  AnonymForfatter

  Lige et hurtigt spørgsmål til alle jer eksperter som sidder derude. Jeg har en gammel morfar som sidder med hus som er betalt af og er vuderet en hel del over det som han købte det for for 32 år siden! Og nu er det jo han gerne vil påtænke familien lidt.
  Er det muligt at få arve forskud i frivadien i huset? og hvordan hænger det sammen hvis da?

  Håber på lidt hjælp.

  Hilsen Hansen79

  #129634
  AnonymForfatter

  I 2008 er beløbsgrænsen for skattefrie gaver til børn på 56.800 kr. Og 255.400 kr. er grænsen for skattefri arv (gælder først når morfar er død), før arveafgiften på 15 procent sætter ind.

  Har morfar ikke pengene må han ud at låne, på det “dyre lånemarked", mod pant i huset, der skal regnes med stempelafgift og en afgift til staten samt administration idet banken skal ansøge kreditforeningen.

  Du kan læse mere i Borger.dk

  #129636
  AnonymForfatter

  flg 2 afsnit faldt ud 🙂

  Men der er mange muligheder for at planlægge både en god pensionstilværelse og en skærv til børnene. For eksempel har nye finansielle produkter gjort det muligt at “leve" af sit hus gennem de såkaldte nedsparingslån.

  De gør det muligt at belåne et hus gradvist, efterhånden som pengene skal bruges. Og de kan blandt andet også bruges til at give børnene et skattefrit forskud på arven.

  #129640
  AnonymForfatter

  BoSol:
  “I 2008 er beløbsgrænsen for skattefrie gaver til børn på 56.800 kr. "

  Det der med denne grænse synes mig at være totalt til grineren.

  Jeg kan da bare hæve tre tusind kr. mere, hver gang jeg handler i Bilka. For den sags skyld hver uge. Eller hæve 15.000 i kontantautomaten. Sådan et par gange om måneden.

  Om jeg så bruger disse penge på ludere eller kasinoer eller drukture på Vesterbro eller dyre ferierejser – eller forærer dem til mine børn – hvem i alverden kan kontrollere dét.

  Jeg har sgu ikke en gang tjek på, om jeg nu i år har overskredet denne beløbsgrænse til mine to døtre.

  Og en betalt ferierejse med barn og barnebarn? Er det en skattefri gave?

  UPS! Datter Rikke, den drink udover de tilladte 56.800 kr. skal du beskattes af – og lille snart seksårigs Thors Spidermandrink med paraply og ildspruttende lys skal oplyses til skattefar.

  Ikke for at være asocial … men at lave en lov, der er så let at ignorere .. snyde .. ikke overholde … ja, ikke forstå!

  Jerry

  _____________
  Verden er mærkelig – prøver (måske forgæves) at forstå den!

  #129654
  AnonymForfatter

  Tak for jeres svar ang Arv. Nu ligger landet jo sådan at den gamle ikke har pengene stående på nogen konto eller noget. det er bare den friværdi i huset han godt kunne tænke sig at dele ud af. hvis det da er muligt. kan han f.eks låne en million i friværdien og dele den ud over nogle år eller hvordan. og er det 15 % hver gang man får penge eller hvad?

  Hilsen Hansen79

  #129660
  AnonymForfatter

  Der bliver først tale om at betale arveafgift når MORFAR ER DØD !!!!!
  Det er noget skifteretten tager sig af.

  indtil da kan han til hvert barn give en skattefri gave på 56.800 kr (2008)

  #129664
  AnonymForfatter

  Til Jerrt

  SKAT har en næse til at lave udsøgning på personer.

  eks. 1 barn indsætter/får overført 2 gange 56.800 kr til sin bank – straks fanger bordet !!!

  Så skal morfar istedet give pengene i hånden og barnet skal bruge rask af pengene og det var nok ikke morfar´s mening 🙂

  #129668
  AnonymForfatter

  Om jeg har forstået det rigtigt, stilles der 2 spørgsmål:
  1. kan jeg afgiftsfrit give min familie (penge)gaver?
  2. kan jeg omsætte friværdien i mit hus til kontanter?

  Svar på 1:
  Ja, man kan afgiftsfrit give sine børn, børnebørn, forældre etc (direkte op- og nedstigende linie) 56.800 kr. i 2008. I 2009 stiger beløbet til 58.700. Svigerbørn kan man afgiftfrit forære 19.800. Og er man et ægtepar, kan begge forære gaver afgiftfrit inden for de nævnte beløbsgrænser.
  Satserne kan ses på SKATs hjemmeside: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1788182.
  Giver man et beløb, som er større end den nævnte sats, eller giver man gaver til andre uden for de nævnte familerelationer, skal der betales 15% i gaveafgift.

  Svar på 2:
  I det omfang, banker og kreditforeninger er villige til at belåne friværdien, kan man trække kontanter ud af sine mursten, og som regel er der ingen, der spørger, hvad man skal bruge dem til. Men man skal huske, at de lånte penge skal forrentes (ikke nødvendigvis afdrages), så der skal være penge i den daglige økonomi til at betale terminerne. Er der ikke det, er en anden mulig et nedsparinglån, hvor renterne tilskrives gælden.
  Tal med banken og fremlæg dine økonomiske forhold, så vil du få hjælp til at afklare situationen.

  Et par råd med hensyn til gaver/arveforskud:
  Ligesom arv og bodeling kan give anledning til konflikter i familien, så kan gaver og arveforskud gøre det samme. Man må være meget åben med hensyn til, hvem der har fået hvor meget, og være nøjeregnende med, at ingen kan føle sig forfordelt.
  Jeg vil foreslå, at man inviterer familien på besøg og forklarer, hvad man har tænkt sig at gøre og hvem der skal modtage en gave. Lad være med at uddele penge, når børn eller børnebørn kommer tilfældigt på besøg, for nogle mennesker er rigtig dygtige til at malke de gamle for deres formuer.
  Og lad være med at overskride Skat’s grænser, for gavemodtagerne skal til enhver tid være i stand til at redegøre for, hvor pengene kommer fra, over for Skat. I værste fald kan de blive anklaget for sort arbejde eller anden kriminel adfærd.

  #129678
  AnonymForfatter

  Endnu engang tak for de gode råd. Det hjælper da lidt. Men tror nu jeg må have morfar med i banken til en lille snak omkring det der nedsparings lån. Der er godt nok en del ting der lige skal på plads inden han kan begynde at være lidt rundhåndet. Men det ved de vil også en del om i banken. Bare rart lige at have noget at komme med.

  Hilsen Hansen79.

  #149516
  arvForfatter

  Vores far er afgået ved død i år 2009.og vores mor lever stadig, og bor på plejehjem.
  Vi er 5 børnebørn og 5 svigebørn og alle har børn. nu da vores far døde, blev en af børn boende i huset og der er lavet et dukument på han her i januar skal infri 600.000.00 kr til vores mor. Hvordan ungår vi at betale for meget i skat.

  #149520
  AnonymForfatter

  Hvordan mon morfar har det med at optage lån i banken – for at børnene kan spare afgift på arven ????+
  Mange ældre føler en lettelse over at være gældfri – “det ikke at skylde nogen noget"- har stor trivselsværdi.
  Arvingerne kunne jo også købe huset af morfar – og samtidig lade ham bo uden husleje – livsvarigt. Dermed bliver morfar likvid – og kan give gaver i de efterfølgende år.

  #149526
  arvForfatter

  Nu er “mor" jo på plejehjem og en af sønner overtager huset og derved skal giver det vuderet beløb til mor.

  #149536
  testForfatter

  arv.

  først og fremmest må man vel kondolere. Personligt synes jeg at ønske om at undgå arveafgiften er ganske legitimt. De penge der arves er jo allerede beskattet mindst en gang.

  Jeg formoder det er beskatningen af de 600.000 kr du er bekymret for? De er jo betaling for køb af et hus antager jeg og bliver vel som sådan ikke beskattet hos jeres mor. Den mor skal så bare når hun evt. vil give dem videre lave det som en gaver eller som et afdragsfrit lån hvor hun så i de næste år hvert år fratrækker gave beløbet på gældbeviserne.

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.