Ang. ÅOP

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86939
  AnonymForfatter

  Hej.
  Jeg er ved at skrive den endelige fagprøve til min uddannelse, jeg skla sammenligne nogle låne typer. Jysk 0% lån, magasin lån og ekspreslån. I alle papirne jeg har fået står der åop, men jeg kan ikke se mig ud af hvordan jeg skal sammenligne dem?!?!
  Håber I vil hjælpe mig.

  Hvis jeg har forstået det rigtigt, så skal jeg tage eks. 10.000 og åop fra det tal og ligge oveni og på den måde sammenligne dem???? eller hvad???

  Venlig hilsen Tina

  #104898
  AnonymForfatter

  ÅOP er et FORSØG på at finde et enkelt tal der kan bruges til sammenligning af forskellige lån. Det er et lovkrav at der ved lånetilbud opgives ÅOP med det formål at gøre det nemt at sammenligne.

  Var det ideelt, så kunne du direkte sammenligne de tre lån på ÅOP-værdien. Laveste er bedst.

  Låner du fx 10.000 i to år og ender med at betale 14.000 tilbage inkl. renter, stiftelsesomkostninger, giro-gebyr og pumpestok-afgift, så er ÅOP 20% – 4.000 i samlede omkostninger = 2.000 i årlige omkostninger = 20% af 10.000
  Men låner du i stedet i 3 år så vil det samme lån sikkert have lavere ÅOP idet stiftelsesomkostninger skal deles over tre år i.s.f. 2.
  Derfor opgives sikkert kun eksempler på ÅOP, ikke samtlige tal. Der er osse andre forskelle – fx er det bedre at betale alle 4.000 som renter i stedet for at betale 0% i renter men 4.000 i gebyrer, selvom ÅOP er den samme.

  Så ÅOP er kon et fingerpeg – til din opgave skal du nok ind og kigge mere på detaljerne.

  #104900
  MichaelForfatter

  ÅOP er jo netop en størrelse der kan sammenlignes direkte, så du behøver ikke foretage yderligere beregninger

  #104906
  ThomasForfatter

  Hej

  Mener ikke ÅOP giver er rigtigt billede ved sammenligning af lån typer.

  Jeg har f.eks kigget på et bil lån finansiret via en forhandler sammenlignet med et bil lån fra min kreditforening Jeg skulle betale mindre i renter ved lånet hos bil-handleren end via mit kreditforening, selvom ÅOP var mindre ved mit kredit forening….

  Så jeg ved ikke hvad ÅOP er værd ???

  #104908
  AnonymForfatter

  ÅOP er (som jeg skrev i svaret 25. marts 2005 01:08) ikke ALT værd, men den er mere værd end rente-satsen.

  Thomas – hvis du skal vælge mellem lån med lav rente og lån med lav ÅOP, så vælg det sidste. Det vil normalt være billigere for dig.
  Selvfølgelig kan der være særlige forhold (marginalskat på kapitalindkomst, et 30-årigt lån, hvor du i virkeligheden kun har brug for 5 år o.s.v.) der spille ind, men har du bare de to tal, så stol på ÅOP.

  #104912
  MichaelForfatter

  Hvis du tager et lån gennem bilforhandleren, er renten ganske rigtigt ofte lav. MEN: Til gengæld skal du betale skyhøje stiftelsesomkostninger – ofte 8-9000 kr, som du ikke kan trække fra på selvangivelsen, medmindre løbetiden er aftalt til max. 2 år. Det er her de tjener de store penge, så pas på med at se på renten alene. Fidusen ved ÅOP er, at alle omkostninger er indregnet, så det er meget bedre at checke ÅOP fremfor renten alene.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.