Sikkerhed i realkreditobligationer

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88931
  AnonymForfatter

  Er der nogen, der kan give et kort indblik i hvilken sikkerhed, realkreditobligationer tilbyder? Hvad sker der eksempelvis hvis en husejer ikke kan betale set realkreditlån og realkreditinstituttet bliver nødt til kradse pengene hjem via en tvangsauktion? Hvem mister penge, hvis realkreditinstituttet ikke får alle pengene hjem på tvansauktionen? Bliver tabet spredt ud på alle obligationsejere i den pågældende serie, eller er der en enkelt obligationsejer, der bærer hele tabet? Eller hvordan hænger det hele sammen? Er der nogen, der har et godt link til noget letlæseligt materiale desangående?

  #128020
  KrisserForfatter

  Det er realkreditinstituttet der skal bære tabet, hvis det lån der er udstedt ikke kan dækkes ved en tvangsauktion. Hvis realkreditinstituttet ikke kan dække tabet, er det fordi realkreditinstituttet er insolvent. I denne situation vil tabene blive fordelt kollektivt blandt obligationsejerne. Det er dog mig bekendt aldrig sket at et dansk realkreditinstitut er gået konkurs, så hvordan det helt konkret ville blive behandlet i praksis må stå hen i det uvisse.

  #128022
  AnonymForfatter

  Hej

  Når man som husejer betaler på sit realkreditlån, så består låneydelsen af afdrag, renter og bidrag. Bidraget ryger i “en fælles kasse" til dækning af realkreditlån, som ikke bliver tilbagebetalt.

  MVH/Nuser

  #128028
  AnonymForfatter

  Tusind tak for svarene.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.