Beskatning, kapitalindkomst

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88856
  AnonymForfatter

  Hvornår når er det at ens renteindtægter bliver beskattet? Og med hvor meget? Er det bestemt af om man i forvejen betaler topskat?
  Jeg er i den situation, at jeg ikke betaler topskat (ville dog være tæt på, men indbetaler meget til pension), så hvordan vil renter fra indlån og obligationer blive beskattet? Kan ikke helt finde ud af hvad kapitalindkomst er…

  #127274
  KrisserForfatter

  Ved beregning af din skat, opgøres først din kapitalindkomst. Denne består af dine renteindtægter, fratrukket dine renteudgifter, samt visse andre former for indtægter og udgifter (for eksempel kursgevinst og -tab på sortstemplede obligationer og obligationer i udenlandske valutaer). Hvis din kapitalindkomst er positiv, bliver den lagt til din skattepligtige indkomst. Hvis din kapitalindkomst er negetiv, bliver den fratrukket din skattepligtige indkomst ved beregning af kommune- og kirkeskat samt sundhedsbidrag, men ikke bund-, mellem- og topskat.

  #127748
  AnonymForfatter

  Hej, tak for svar. Men jeg er stadig lidt i vildrede. Jeg har en bruttoindkomst lige omkring 400.000. Min samlede pensionsindbetaling (firma + egen + frivillig) er på 4000 om måneden. Reder det mig fra at betale topskat af renteindtægter?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.