Påbud til EiK Bank og Ekspres Bank

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #88804
    AnonymForfatter

    Nedenstående artikel er fra epn.dk den 150908:

    De to banker Eik Bank og Ekspres Bank har begge fået et påbud fra Finanstilsynet. Bankerne skal nu ændre de afsnit i deres forretningsbetingelser, der giver bankerne ret til at ændre kundernes gebyr- eller rentesatser med henvisning til “markedsmæssige forhold".

    I Eik Banks tilfælde har Finanstilsynet modtaget en række klager fra kunder over renteændringer på lånet “BoligPrioritet", mens Ekspres Bank uberettiget har indført et gebyr på 15 kr. i forbindelse med betalingsopkrævning.

    “Det skal fremgå tydeligt af bankernes forretningsbetingelser, hvad det er, der kan udløse en ændring i kundernes vilkår. En henvisning til markedsmæssige forhold giver i praksis bankerne en vilkårlig adgang til at ændre på gebyr- eller rentesatser. Det er i strid med reglerne," siger Ulla Brøns Petersen fra Finanstilsynets kontor for forbrugerspørgsmål.

    Eik Bank har derudover fået to påtaler fra Finanstilsynet i forbindelse med markedsføringen af “BoligPrioritet". Den ene påtale fik banken for ikke at angive de årlige omkostninger i procent (ÅOP). Den anden påtale blev givet fordi banken gav kunderne indtryk af, at renten på lånet alene var afhængig af udviklingen i Nationalbankens rente, selv om renten også indeholdt et rentetillæg, som banken selv kunne ændre.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.