Altanprojekt

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88674
  AnonymForfatter

  Vi er en andelsboligforening, der skal have opsat altaner til ca. 6 mill. En byggestyrer skal have omtrent 8-10% af entreprisesummen, så vi skal ud og låne ca 7 mill.
  Boligforeningen har en lav belåningsprocent. Ejendomsvurdering: 85 mill Lån: 11 mill
  Vi har Nordea, hvor vi har vores eksisterende F5 lån, som skal genforhandles i 2009, der hvor projektet forventes at starte. Nordea anbefaler foreningen et 10 års afdragsfrit lån med fast rente på 5,22%.
  Kunne det være fordelagtigt med en variabel rente?
  Skulle vi indhente et andet finansieringstilbud i en anden bank, og i så fald hvilken?
  Jeg går også ud fra, at der tillægges nogle gebyrer, der måske også er mulige at forhandle om?

  Eftersom jeg er novice på dette felt, vil jeg blot høre om forslaget lyder fornuftigt.

  #124696
  KrisserForfatter

  Det er en dårlig ide at vælge et afdragsfrit lån som andelsboligforeningen. Ganske vist vil huslejen være lavere på kort sigt, men det vil udelukkende være forbundet med ulemper:
  * For dem som bor i andelsboligforeningen om ti år, vil huslejen stige mere end den vil gøre hvis I optager et lån med afdrag. Der er derfor udelukkende tale om at udskyde en betaling, med deraf følgende højere renteudgifter.
  * For dem som skal sælge i mellemtiden, vil det at andelsboligforeningen er finansieret med afdragsfri lån, være en betydelig faktor i forhold til prisberegningen. Der bliver for tiden lagt stor vægt på andelsboligforeningens økonomi, herunder hvilken type realkreditlån der er optaget.

  Hvis I optager et afdragsfrit lån, må I derfor påregne at markedsprisen på jeres andelsboliger falder, samt at jeres samlede huslejebetalinger bliver højere end de ellers ville være.

  #124708
  thsvForfatter

  Ja, ydelseforløbet bliver skævt ved afdragsfri lån.
  I en A/B skal man vælge et fastforrentet lån med den laveste ydelse pr. lånt krone, lånet skal jo ikke konverteres lige med det samme, og renter giver ikke noget fradrag, dog bør man ikke vælge et lån med alt for dårlig kurs, da A/B jo typisk vil beregne på ydelsespct. af det resterende beløb, og derfor omlægge, når lånet har løbet ca. 15 år (af de 30).

  #125136
  AnonymForfatter

  Baggrunden for at optage et afdragsfrit lån er ønsket om 1: at få en så lav ydelse som muligt for vore ældre beboere (pensionister), 2. at alle her og nu får en så lav ydelse som muligt. Tanken er så at optage et nyt afdragsfrit lån hver 10 år til “evig tid". Dette da vores gæld relativt set allerede i dag kun udgør en lille del af ejendomsværdien. Den model vil sikre ens betingelser for alle uanset den tid man bor i andelsboligforeningen. Vi tror på at renten har nået et max eller næsten max. At renten på et flex selv ved endnu en eller flere stigninger på intet tidspunkt vil nå over den nuværende faste rente. Og under alle omstændigheder igen vil falde til “noget" under den nuværende faste rente.

  #125198
  thsvForfatter

  I mine øjne er det økonomisk kriminalitet, når en A/B optager variabelt forrentede lån, da huslejen så kan stige, hvis renten går op. Se bare de mange nye A/B’er stiftet i 2005 og 2006 med variable lån, hvor indskuddet er stort (typisk en mill. for 90-100 m2) og en husleje oveni på 8-10.000 kr. pr. måned. Hvem tror I vil købe denne type lejlighed/rækkehus? Nej, de køber den mere fleksible ejerbolig, hvor renten kan fratrækkes og man selv bestemmer afdragshastigheden.
  Til en A/b er et indekslån ikke så tosset, da det gælder om at få den laveste ydelse, ligeledes er et kort lån selv med lav kurs ikke så farligt, da det jo ikke skal omlægges. Lav ydelse er det man ønsker, men ikke kritikløst.

  #125200
  AnonymForfatter

  Husk at tage et kontantlån da I ikke bliver beskattet af kursgevinst ved omlægning

  #125204
  AnonymForfatter

  Hvad med at tage et variabelt forrentet flekslån og kombinere det med en “renteswap", så i altid ved hvilken pris i kan veksle lånet om til et fastforrentet lån.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.