Overførsel af bank kontis – Hvor lang tid?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86912
  AnonymForfatter

  Hvor lang tid må det tage en bank at flytte alle ens kontis fra en bank til den man har valgt at flytte til. Og hvad er proceduren for dette normalt.

  Venlig Hilsen
  Kristian

  #104704
  MichaelForfatter

  Der er mig bekendt ingen lovgivning vedr. maksimumtid, men som regel tager det 2-3 uger.

  #104708
  AnonymForfatter

  De eneste lovkrav er at banken skal opføre sig ‘redeligt’. D.v.s. at den gamle bank ikke må sinke sagen bare fordi de er utilfredse med at du flytter.

  En almindelig standardkonto bør kunne flyttes i løbet af få dage, hvorimod fx index-konti og mere komplicerede konti kan være den del sværere og kan faktisk kræve flere dages arbejde – hvis de skal ud til evt. tidligere banker, så måske 2-4 uger.

  En almindelig måde er at give sin nye bank fuldmagt til at gøre det. De har en blanket til formålet.

  #104714
  AnonymForfatter

  Som tidligere besvaret kan en almindelig konto lukkes og flyttes meget enkelt. Det begynder straks at blive mere kompliceret, når der er fx pensionskonti og værdipapirer, der også skal overføres m.v. Er der gennem banken tegnet forsikringer, kan overførslen af bankengagementet tage noget længere tid – der skal tegnes nye forsikringer – og de gamle bør ikke ophæves, inden de nye forsikringer er på plads.

  Selve overførselstiden kan variere meget. Storbankerne bruger centraleafdelinger til at sørge for at flytte konti til andre banken. Inden den centraleafdeling modtager besked om, at en konto skal udgå, og de får lagt denne besked nederst i deres dynge, kan de let tage noget tid. Så hav lidt tålmodighed! Ring evt. til din nye bank, så kan banken forhøre, hvordan situationen ser ud.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.