Renteudvikling

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88652
  AnonymForfatter

  Hvis man har et 4% lån, er det så ikke en god ide at opkonverter det til et 7% lån, når alle spådomme går på at renten vil falde igen til 5% eller 4%?? Det vil da give en restgældsreduktion!

  Hvad er ideen i, at konvertere til flekslån, hvis ovenstående sker? Man få vel ingen restgældreduktion, hvis man senere går fra et flekslån til fast 4% eller 5%. Er det ligegyldigt?, altså skal man kun tænke på ydelsen?

  #124512
  thsvForfatter

  Hej

  Som skrevet i andre tråde, er ideen ved at konvertere til Flex-lån den samme som ved at konvertere til 7% obl.. Du håber på en rente-nedsættelse, og vil så indfri dit lån til kurs 100. Husk at vælge et F1-lån, da kursen på obl. så er tæt på 100, da der skal købes de bagved-liggende obligationer for at indfri lånet, medmindre konvertering sker i december måned i forbindelse med rente-fastsættelsen. En anden fordel ved flex-lånet er den lave ydelse, og at renten følger markedsrenten, men til gengæld mister du chancen for at konvertere restgælden ned.
  Ydelsen på 7 % obl. er dog meget høj, så hvis der ikke konverteres indenfor 5 år, er det en dårlig forrentning.

  #124518
  AnonymForfatter

  Det historisk store rentespænd mellem 10 årige statsoligationer og realkreditlån, gør fastforrentede lån uattraktive i øjeblikket.

  I bør derfor vælge så kort binding som det er muligt givet at I naturligvis skal have råd til at bære risikoen for rentevolatilitet.

  Jeg vil klart anbefale jer at vælge et flekslån med 1 til 3-årig refinansiering, afhængig af øjeblikkelig risikopræference.

  Alternativt, hvis I ikke kan leve med risikoen i flekslånet, bør i vælge et fastforrentet lån. Lånet bør ikke have en kurs under 95. Givet kursen er over 95, bør i som udgangspunkt vælge lånet med den laveste effektive rente.

  #124520
  NultopskatForfatter

  Når du konverterer fra 4 % til 7 % er det fordi du håber at renten vil falde, så du kan konvertere dit 7 % til 4 eller 5 % ikke ??

  Med Flekslån, behøver du ikke at konvertere 2. gang idet renten jo tilpasses årligt.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.