Aktier

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • KFJForfatter
  Indlæg
 • #88638
  KFJForfatter

  Hej

  Hvad sker der hvis nogle af vore aktier går i nul, har vi så tabt dem, eller kan man “bare" vente at de forhåbentlig, drejer pilen opad igen?

  Forsat God Sommer til alle!!!

  #124276
  KrisserForfatter

  En aktie er en ejerandel af en virksomhed. Du kan kun miste din aktie hvis du:
  * Sælger aktien (enten frivilligt eller ved tvang).
  * Virksomheden ophører med at eksistere.

  Selv om virksomheden går konkurs, vil du stadig eje en del af virksomheden (eller rettere konkursboet). Du vil her få nogen penge udbetalt, hvis der er penge tilbage i boet efter alle andre har fået de penge som virksomheden skylder dem (det er ikke altid tilfældet, men det hænder).

  Din aktie vil aldrig gå helt i nul, men værdien kan naturligvis blive meget lav. Der vil typisk være en del spekulation i nogle af disse aktier, hvorfor du ikke kan regne med den værdi som aktien evt. handles til. For eksempel handles IG Farben næsten dagligt, på trods af at det er mange år siden at virksomheden blev tvangsopløst og likvideret, således at virksomheden har en samlet indre værdi på nul og en negativ goodwill på uendelig.

  Dit største problem kan være at du ikke kan komme af med din aktie, især hvis virksomheden er udenlandsk. Hvis ikke aktien handles, er du nødt til at få fat i en person som rent faktisk vil købe aktien direkte af dig, hvilket kan være meget svært og dyrt – især hvis du ikke har en lige børspost. Nogle virksomheder specialiserer sig i at købe aktier på virksomheder i likvidition, men giver i sagens natur ikke meget for disse aktier. Du kan derfor komme ud for at skulle betale for at komme af med dine aktier.

  #124278
  KFJForfatter

  Hej igen

  Hvor er det rart, at selv i disse tider med aktiefald, bankkrise osv, sidder der “bare" nogle venlige hoveder, og giver seriøse svar
  Tak og stadig forsat God Dag til alle!!!

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.