omlægning af lån

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88543
  AnonymForfatter

  Hej,

  Vi ( min kæreste og jeg) diskuterede om følgende senarie:

  hvis man har lånt 2 mill 30 års lån med 10 års afdragsfrihed. kan man så efter 10 år når man for alvor skal til at netale tilbage på lånet udenvidere omlægge sit lån til et nyt 30 års lån med afdragsfrihed?

  kan i hjælpe med en løsning så vi kan blive klogere ?

  ps vi er imod afdragsfrie lån idet vi betragter det som (undskyld udtrykket)at “tisse i bukserne" hvis ens økonomi kun lige løber rundt.

  håber nogle kan hjælpe os

  med venlig hilsen Lisbetn og Jacob

  #122992
  NultopskatForfatter

  Ja, du kan omlægge dit lån hvert 10´ende år således at du aldrig afdrager 1 kr på lånet.

  Om det er en god ide afhænger sandelig af hvordan din økonomi ellers er skruet sammen.

  Langt de fleste danskere har et kreditforeningeslån, et eller flere andre lån bil/bolig/forbrug. Bemærk nu at der er en stor renteforskel på kreditforeningslånet versus de øvrige lån. De fleste afdrager på alle disse lån, men hvis man nu istedet undlader at afdrage på det lavtforrentede reallredit lån og derimod afdrager tilsvarende mere på de øvrige højtforrentede lån. Så går det jo ikke helt galt…

  Derudover har de fleste en pensionsopsparing via deres arbejde. Da pensionsselskaberne skal give en garantirente investeres største parten i (Ja rigtigt) realkreditobligationer, med andre ord. Du betaler pensionskassen for at låne dine egne penge….

  #122994
  AnonymForfatter

  Mange tak for svar “nultopskat", :o)
  – dvs at der i realiteten ikke er noget der hedder afdragsfrihed i 10 år for man kan altid forlænge /omlægge og derved skubbe gælden foransig. Gør man dette må man håbe på en fortsat fremtidig husprisstigning over de næste 60 år så man kan opnå lidt friværdi.

  Spørgsmålet er om bankerne synes om metoden og det koster vel også for omlægning af lån – man kan vel betragte det som om man bor til leje i sit ejet hus.

  #122998
  NultopskatForfatter

  Jeps, lige der med bankerne begynder sagen at blive tricky.

  Som du sikkert husker blev der indført SDO obligationer sideløbende med SDRO obligationer. For SDO gælder at lånet maximalt må udgøre 70 % af ejendommens værdi, så ved fremtidige fald i prisen vil der komme et problem. Dette gælder ikke ved de normale realkreditobligationer, der skal ikke foretages vurdering såfremt lånebeløbet er uændret.

  Som du også nævner, en omlægning er ikke gratis. Husk dog også hvad 10 års inflation kan gøre ved lånet…

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.