Burde man vente med at købe bolig?

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Andre67Forfatter
  Indlæg
 • #88533
  Andre67Forfatter

  Har set en annonce der siger noget som dette:

  København Ø: 6 vær. , 177 m2, andelspris
  kr 2.400.000, Månedlig ydelse kr 6492.

  Og jeg tænker om prisen er den rigtige?

  Er bolig eller andelspriser stadig på vej ned?

  #122822
  NultopskatForfatter

  Hvis du kan betale kontant kan der være fordel ved at vente, men hvis du skal låne pengene hos bank/kreditforening så bliver det næppe meget billigere.
  Kontant prisen falder, hvis renten stiger, og lånet derved bliver dyrere.

  #122834
  AnonymForfatter

  hvis du forventer at bo der i mange år og det er din drømmebolig – såm køb.

  #122848
  AnonymForfatter

  Jeg går ud fra at der ikke nogen, som er ved deres fulde fem, der køber bolig i et marked, hvor risikoen for at priserne i løbet af kort tid vil falde med mindst 20-30% eller måske endnu mere.

  Og glem det der med drømmeboligen-denkan man altid finde….og det er kun noget rådgivere prøver at føre folk bag lyset med, og dermed få gang i et dårligt marked.

  Husk også, at hvis alle potentielle huskøbere står sammen og ikke vil betale de p.t. opskruede priser, så vil priserne falde i et endnu hurtigere tempo endd ellers.

  #122850
  NultopskatForfatter

  “Jeg går ud fra at der ikke nogen, som er ved deres fulde fem, der køber bolig i et marked, hvor risikoen for at priserne i løbet af kort tid vil falde med mindst 20-30% eller måske endnu mere."

  Hvorfor mener du at boliger vil falde 20-30 % i pris ?
  I 1996 havde jeg et vennepar, der ville afvente at priserne faldt før de købte drømmelejligheden, de venter stadig…

  “Husk også, at hvis alle potentielle huskøbere står sammen og ikke vil betale de p.t. opskruede priser, så vil priserne falde i et endnu hurtigere tempo endd ellers."
  Du glemmer vist at 80 % af alle handler er mellem folk, der allerede er etableret på boligmarkedet, dvs. de er både sælger og køber. Tilbage har du så 20 %, der kan vælge at stå sammen eller måske udenfor…

  I bund og grund, er der tale om projekt boliger, hvor prisen har været skruet for højt op, der er prisen faldet og nogle byggefirmaer er gået konkurs.

  Jeg tvivler på at der kommer voldsomme prisfald, dertil er arbejdsløsheden for lav, hvis sælger ikke er tvunget til at sælge, men kan afvente bedre tider vil mange vælge at afvente, hvorved prisfaldet udebliver.
  Omvendt kan du som køber i den nuværende situation prøve at trykke prisen til det niveau du forventer vil være “bunden" Det var ikke muligt for få år siden… Det er ikke uden grund at nuværende situation betegnes som KØBERS MARKED.

  #122852
  AnonymForfatter

  Nu bestemmes boligpriserne jo altså af en hel del andet end renten. Psykologien er en meget afgørende faktor.

  Under henvisning til vismandsrapporten, nationalbankens og finansministeriets forecasts samt Danske Banks seneste analyse, er der godt belæg for at de nominelle priser på villaer vil falde mindst 5-10% over de næste 2-3 år, hvilket vil give et realt prisfald på omkring +15%.

  Ydermere er det meget muligt at 80% af boligerne handles mellem n’te gangskøbere, men det er stadig de 20% som bestemmer prisdannelsen på ejerlejlighedsmarkedet, hvilket igen afgør hvad 2. gangskøberne kan tage med sig videre i fødekæden. Så i den forstand er det de 20% der bestemmer over de 80%

  Vi har allerede realiseret en priskorrektion på +20% på ejerlejlighedsmarkedet i København og 12% i Århus. Nu står villaer i Nordsjælland og Århusområdet/oplandet for tur. På den baggrund kan der være rigtig god fornuft i at vente.

  Man skal naturligvis købe bolig fordi man har et langsigtet behov for det, men derudover kan man godt være smart og “time" sin entre på boligmarkedet.

  #122854
  AnonymForfatter

  I øvrigt er lønkonkurrencen er forringet med 35% siden år 2000. Det indikrerer at arbejdsløsheden kommer til at stige i de kommende år, hvilket under alle omstændigheder vil give en meget langsom prisudvikling på boligmarkedet.

  Så konkluderende kan man sige, at der er alt at vinde og ikke ret meget at tabe på at udskyde sit boligkøb, hvis man har mulighed for det.

  #122856
  NultopskatForfatter

  Vi er da helt enige handelsprisen bestemmes af mere end renten bla. af købers evne til at handle, for 3 år siden, da renten var i bund kunne køber ikke diskutere pris men måtte acceptere udbudsprisen, og nogle gange endte det i budrunder når flere købere faldt over hinanden, altså sælgers marked.

  Så kære general hvornår vil du helst købe bolig, når du eller sælger bestemmer prisen ?

  Nu er udvalget størst, for 3 år siden var udvalget meget lille.

  Du har helt ret, det er psykologi, men husk at nogle køber når de andre sælger…Hvem der var klogest vil tiden vise..

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.