Bil finansering?

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88500
  AnonymForfatter

  Dette er mit første indlæg så tag godt imod mig herinde 🙂

  Jeg vil høre om det overhovedet er muligt at låne 200.000,- til en ny bil, som 19 årig, og en månedlig indtægt på 22-25.000,- månedligt?

  Eller skal man skyde en hvid pind efter det? Og krybe til korset og få far og mor til at finansere? VILLE NU HELST SELV KLARE DET.

  Har ingen faste udgifter. Da jeg er flyttet hjem igen, gundet sygdom i familien. Så kommer nok til at bor der nogle år endnu.
  Men skal have en form for transport middel til og fra arbejde.

  Tak på forhånd.

  #122494
  AnonymForfatter

  Velkommen til mybanker, det er vel blandt andet også indlæg som dit denne side er lavet for… Så naturligvis bliver dig taget godt imod dig 🙂

  Det er meget muligt at du ikke har nogle faste omkostninger til husleje og mad mv. lige p.t., men det har du måske om et år og på dette tidspunkt har du fortsat bilen.

  Jeg ville foreslå at du laver et “fiktivt" budget over dine faste udgifter, over hvordan dine udgifter kunne se ud hvis du flyttede hjemmefra og et budget over hvordan din økonomi ser ud p.t.

  Indtægter:
  En hurtig “høker-beregning":

  Løn kr. 25.000
  – Am-bidrag kr. 2.000
  – Skat (25.000 – 3000) kr. 9.000
  Udbetalt kr. 14.000

  Udgifter:
  Budget, mdr. (blot en ide hvordan sådanne et budget kan se ud):
  Husleje kr. 4.000
  El, vand og varme kr. 1.000
  Fitness center kr. 300 (man skal vel imponere de unge damer når man er 19 år)
  Billån kr. 3.200 (rente 8,5 over 7 år.)
  Bilforsikring
  – ansvar og kasko kr. 1.500
  Benzin kr. 2.000
  Vægtafgift mv. kr. 500
  Pornoblade og andet gejl kr. 500 (er det ikke det som unge mænd på 19 også bruger deres penge på? – denne post ville jeg nok udlade!!!, men hvis jeg sad som privatrådgiver ville jeg sku give dig lånet alene hvis du turde putte denne post på budget 🙂

  Samlet kr. 12.500

  Rådighedsbeløb kr. 1.500 (det kan man ikke leve for, skal nok have ca. kr. 5.000 om måneden, når man er alene efter alle faste udgifter er betalt)

  Som du kan se er det at have bil til kr. 200.000 skide hamrende dyrt, så jeg ville vurdere at det bliver svært for dig at købe en bil i denne prisklasse.

  Jeg ville så som udgangspunkt foreslå dig at tænke dig grundigt om før du laver denne investering, TRO MIG de penge du bruge på bil i dag vil du kunne bruge på noget meget mere fornuftig engang i fremtiden.

  Ellers tag en snak med din bank, hør hvad de siger – Hvis banken siger at det er en dårlig ide – så er det nok fordi at det rent faktisk er en dårlig ide.

  Også er der billånet, hvis det ender med at banken siger “ja":
  Du kommer nok til at betale 8,5 pct. i rente (mere skal du ikke accepterer, jeg vil vurdere at du kan nærme dig 7,75 hvis du har kr. 20.000 i udbetaling). Lån må maksimalt låne i 10 år minus bilens alder, fx. max 7 års løbetid hvis bilen er 3 år gammel.

  Jeg håber at du kan bruge svaret til noget… Hvilken bil har du forresten tænkt dig at købe?

  #122496
  AnonymForfatter

  Tak for dit svar.

  Jeg har jo faktisk heller ingen anelse om hvad det koster at have bil. Men ville da være træt af at binde mig i 7-10år for en bil.
  Også tænke på værdi forringelse osv.

  Havde tænkt på noget brugt seat.

  Men går også i leasings tanker mm. da man så kune binder sig i 2-3år. selv har man ikke en opsparing i bilen, og indskuddet går til forhandleren.

  Men det var måske en idé?

  #122498
  MichaelForfatter

  Det er ikke billigere at lease en bil i 2-3 år i forhold til at købe den hvis prisniveauet er 200-250.000 (hvis du altså sælger den købte bil efter samme periode).

  #122500
  AnonymForfatter

  Watson, det er ikke klogt at købe ud fra en forusætning om at du bor gratis hos “mor og far". Det holder vel ikke evigt. Det er temmelig surt, hvis billånet om et år eller to er i vejen for at du kan få den leje- eller ejerlejlighed du gerne vil have sammen med din kæreste.

  #122524
  thsvForfatter

  Hejsa

  Ung bilkøber, der ønsker at låne til sin 1. bil.

  Det skriger simpelthen til et af de tilbud med indbygget 3 års forsikring, som f.eks. Daewoo (nå nej, Chrevolet) tilbyder.

  Alternativt må du købe en Citroen C1/Peugeot 107/Toyota Aygo, da de nok er salgsbare som brugte.

  Men nok så vigtigt som finanseringen er jo forsikringen, da ingen af de etablerede er glade for unge mænd (18-25) i store biler.

  Men du virker fornuftig, så vælg en fornuftig bil og glem alt om “Brian" og alu-fælge fra Thansen….

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.