Bankgaranti/deponering

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88463
  AnonymForfatter

  Vi har sagt ja til at købe en ny andel med overtagelse i efteråret. Banken har sagt god for det (at vi kan ¨låne de flere penge til den tid) men vil ikke give den bankgaranti, som sælger forlanger. Banken siger, at de ikke har bankgaranti som produkt. Hvad gør vi så? Banken taler om at få deponeret pengene i en anden bank i den mellemliggende periode, men så skal vi vel betale renter for hele beløbet i perioden, og det har vi ikke råd til, da vi jo stadig betaler af på lånet i vores nuværende bolig. Mon der er nogen, der har et godt råd? Jeg bliver simpelthen så forvirret af alle de beskeder som hhv bank og sælger sender af sted.

  #122068
  AnonymForfatter

  Hej

  Det lyder mærkeligt, at banken ikke stiller garantier. Det er nemlig ellers meget gængs kotyme, når et pengeinstitut forestår omprioritering af en persons hus. Men hvis banken har godkendt jer til at låne hos dem, så er der nok også andre banker, der vil låne til jer (og gerne vil stille en garanti for jer). Hvis det ender med, at der stilles en garanti, så skal du huske, at garantiprovisionen er fradragsberettiget på “selvangivelsen". Du skal selv fratrække den, at en bank ikke har nogen indberetningspligt herfor – og det er jo “dumt" at miste et fradrag, hvis man ikke lige er opmærksom på det.

  MVH/Nuser

  #122070
  AnonymForfatter

  Du har ret i, at hvis I deponerer penge i et andet pengeinstitut, skal I betale renter af et eventuelt lån. Er der tale om en længere periode, kan dette blive dyrt.

  Andre banker, herunder Danske Bank, kan stille en sådan garanti, men denne koster typisk også et gebyr og/eller en provision.

  I skal naturligvis vurdere, hvad der er dyrest/billigst – renter på lånet indtil overtagelsesfagen eller garantien.

  Mvh
  Lykkedrengen

  #122284
  LMAForfatter

  Såfremt det pengeinstittut der udsteder garantien får den endelige købsfinansiering, dvs. lånet, da vil garantien ofte kunne oprettes uden betaling af provision.

  Og betales der provision, vil denne ALTID være langt billigere end selve lånerenten. Der er således ingen tvivl om, at det vil være for dyrt og låne pengene nu for blot og deponere dem.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.