Førstegangs huskøber – spørgsmål om lån.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88414
  AnonymForfatter

  Hejsa,

  Vi er ved at købe vores første hus – befinder os på grønland uden de store muligheder for financiel rådgivning udenfor banken, så jeg ville lige høre herinde om det vi har gang i er ok.

  Vi skal betale et indskud på lidt over 200.000,- det koster os 8,75% i rente i et halvt år.

  Restbeløbet 2.000.000 skal sikres med en bankgaranti som koster 0,5% om året – den skal vi også have i et halv år.

  I alt er det jo ca. 70.000 bare i renter på et halvt år – Er det normalt?

  Vi skal have et 20 årigt realkredit lån på 1.600.000 hvad burde vi ca. få af rente på det?

  På forhånd mange tak for hjælpen 🙂

  #121430
  AnonymForfatter

  Hej

  Først synes jeg at en rente for en “mellemfinansiering" af indskuddet på 8,75 % er for høj. I eksempelvis Danske Bank kan dette laves fra 7,50 %.

  Da I vælger et kreditforeningslån over 20 år, hvor 30 år nok er mere normalt, antager jeg at I ligger i den høje ende indtjeningsmæssigt, og derfor er/bliver gode kunder for banken. Derfor mener jeg godt, at de bør kunne tilbyde Jer en bedre sats.

  Med hensyn til renten på Jeres kreditforeningslån, er der her ikke meget at rafle om, da der ikke er nogen konkurrence på dette marked. Kun på bidraget, som er kreditforeningens indtjening, men dette er en meget lille del, og det er tvivlsomt at I vil kunne hente noget der.

  En garantiprovision på 0,50 % af 2.000.000 kr. er jo et væsentligt beløb. Jeg ved at standardgebyret i Danske Bank for en sådan restkøbesumsgaranti er 1.000 kr. og INGEN løbende provision, så her er da en besparelse på 9.000 kr. at hente.

  Renten på kreditforeningslån styres af markedet, da der er tale om obligationslån. på http://www.rd.dk/privat kan I under “Se kurser og renter" og “Aktuelle priser" se, at et fastforrentet 20-årigt obligationslån ligger på 5% til en kurs på pt. 96,325. I kan få et billigere variabelt forrentet lån, men dette afhænger helt af Jeres risikoprofil (hvad har I det bedst med?).

  Håber i kunne bruge ovennævnte svar til noget…!

  Hilsen Lykkedrengen

  #121432
  AnonymForfatter

  Først skal jeg lige rette mit itdligere indlæg – Den renteudgift vi får er selvfølgelig ikke 70.000 – jeg missede lige et komma i en udregning – den er nærmere 28.000. Som selvfølgelig også er et betragteligt beløb..

  Men ellers tak for svaret, det er da noget jeg kan bruge når jeg skal ned og have en lille snak med banken 🙂

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.