Voldsom kritik af EIK-bank

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88386
  AnonymForfatter

  EIK bank beskyldes for at vildlede kunderne på flere niveauer. Dels markedsfører man en konto der spekulerer i faldende dollar som yderst attraktiv, når det mest sandsynlige i virkeligheden er at dollaren vil stige i årene fremover. Dels oplyser man ikke kunderne om at kundernes indskud i virkeligheden tælles med i garantikapitalen, og dermed bruges til at øge bankens pressede solvens.

  Børsen skriver:

  Ekspert advarer mod kreative bankers pengejagt
  .
  .
  .
  “Det produkt, som Eik Bank er ude med, er jo stærk spekulativt. Det er et valutaspekulationsprodukt, hvor man gambler med sit afkast. Bankerne er i princippet ikke til for at tage de her spekulative risikopositioner. Det skal de lade kunderne om. Det kan de bare ikke lade helt være med alligevel," siger Kim Valentin.

  Analytiker i LD Markets, Torsten Bech, har også lagt mærke til, at kreativiteten har skiftet side. “Det er for mig et udtryk for, at man forsøger at være innovativ i konkurrenceøjemed. Man finder på alle mulige afskygninger af traditionelle produkter for at tiltrække kunder. Tidligere forsøgte man at være meget innovative på udlånssiden, men nu ser det ud til at de kreative kræfter er flyttet over på indlån," siger Torsten Bech til borsen.dk.

  I Fredensborg er Kim Valentin især fortørnet over, at Eik Bank forsøger at ‘sælge’ bankens valutakonto til kunderne ved at skrive på hjemmesiden, at der er meget positive forventninger til både pesos og rubler.

  “Det eksempel som Eik Bank laver på hjemmesiden med pesos og rubler, det synes jeg siger alt. Det er en udpræget grad af opfindsomhed. De skriver, at dollaren er faldet meget, og at den derfor vil stige. Det er simpelthen så spekulativt som noget kan være og en dybt kritisabel måde at lokke kunderne ind i et produkt. Det er rent gætteri," siger Kim Valentin.

  Det er netop den form for markedsføring hos bankerne, der har været med til at skubbe finanssektoren ud i den nuværende krise, mener han.

  “Det er sådan set noget af det værste, man gør i branchen, når man fortæller, hvordan man tror et meget spekulativt marked vil udvikle sig. I sidste ende bringer man sig selv i en position, hvor man har bildt kunderne en masse ind. Så får man de her markeder, hvor tilliden forsvinder. Bankerne har gået rundt og bildt folk en masse ind i alt for lang tid, og så kommer der en tillidskrise. Den er der nu, og den varer lang tid, fordi folk har tabt nogle penge," siger han.

  (Artiklen kritiserer også Farsø Sparekasse)

  #121076
  AnonymForfatter

  Samme kritik rammer Basisbank jf. nedenstående artikel fra Børsen idag:

  At Basisbank har lanceret såkaldte valuta- og aktiekonti er ikke et udtryk for en desperat jagt på nye indlånskunder. Vi lytter bare til efterspørgslen i markedet, siger adm. direktør Kim Bai Wadstrøm.

  Investeringsrådgiver Kim Valentin fra Finanshuset A/S har tidligere på dagen over for borsen.dk kritiseret de nye produkttilbud i skarpe vendinger. Men i Basisbank melder man hus forbi.

  “Vi tilbyder en række forskellige opsparingsformer. Der sker en bred produktudvikling i øjeblikket, og udover at vi lige som eksempelvis Danske Bank og Nordea tilbyder en højrentekonto med 5 pct. i rente, så giver vi også kunderne nogle andre valgmuligheder for deres opsparinger," siger Kim Bai Wadstrøm (foto) til borsen.dk.

  Satsning uden stor risiko

  Basisbank tilbyder blandt andet kunderne at sætte deres penge ind på to forskellige konti, hvor man mod at sætte sin indlånsrente mere eller mindre på spil, kan høste en eventuel kursstigning på dollar eller aktier. Uden at risikere at miste indskuddet.

  “Det her er et udslag af, at bankerne mangler penge. Det svarer lidt til de garanterede produkter, på nær at de her tæller med i balancen. Så nu har de lige pludselig et produkt, der tilfører banken likviditet og forøger deres solvens. Det er jo det, de har problemer med i øjeblikket. Det er ikke noget sundhedstegn, og det ville jeg passe meget på med, hvis jeg var privat kunde," sagde Kim Valentin til borsen.dk tidligere på dagen.

  I Basisbank slår Kim Bai Wadstrøm dog fast, at de nye tilbud ikke koster hverken mere eller mindre for banken, men blot er et udslag af, hvad kunderne har efterspurgt.

  “Det er jo ikke gratis for os. Vi går fuldstændig ærligt ud og siger, at den rente på ca. 4 pct., som vi normalt skulle have betalt til kunden, den vælger vi i stedet at bruge på at købe nogle optioner på dollar eller aktier. Så det her bliver hverken billigere eller dyrere for banken. Det handler bare om at give kunderne flere valgmuligheder, siger han."

  Så det koster jer det samme, uanset om kunder sætter 100.000 kr. ind på en højrentekonto eller en valutakonto?

  “Ja, det gør det faktisk. Så vi ligestiller de her tre forskellige ting som en række valgmuligheder."

  Ingen krise

  Og der er bestemt ikke nogen krise i Basisbank, der ikke som mange andre har haft et stort indlånsunderskud, siger direktøren.

  “Det, vi meget ærligt siger til kunderne er, at de har muligheden for at få en lidt mindre rente, men til gengæld få muligheden for et afkast på dollaren eller på aktier. Det mener vi kan være interessant for nogle kunder, fordi vi igennem den seneste tid har set en faldende dollar og kursfald på aktier," siger Kim Bai Wadstrøm.

  Ifølge hjemmesiden ligger den årlige omkostning i procent på dollarkontoen på ca. 0,19 pct. pr. år, hvilket ifølge Kim Bai Wadstrøm er “ekstremt lavt" i forhold til, hvad man tidligere har set på lignende produkter som garantiobligationer.

  Han fortæller, at der indtil videre har været pæn interesse for de nye produkter og at Basisbank har hentet en række nye kunder på de nye tilbud.

  “Jeg er uenig med Kim Valentin i, at disse nye produkttilbud er et krisetegn. Det er snarere et tegn på, at vi følger med i, hvad kunderne efterspørger i markedet. Der er for eksempel mange kunder, der har efterspurgt en mulighed for at investere i aktier, uden at miste indskuddet," slutter direktøren.

  #121078
  fk2001Forfatter

  Jeg synes faktisk at muligheden for at investerer i USD med potentiale i at score hele gevinsten – og uden at risikere en krone, er et fremragende tilbud til dem som tror at USD er undervurderet, og/eller Euroen er overvurderet.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.