Bankrating

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88356
  AnonymForfatter

  Der er fokus på bankkriserne i øjeblikket – og de danske banker er fortsat "kun" pligtige til at dække 300.000 kroner ind på indskudskonti i tilfælde af konkurser eller lignende.
  Hvis man har flere penge, man ønsker at placere på aftaleindlån var det også rart, hvis man havde en slags "rating" af bankerne.
  Findes dette nogen overskuelige steder?

  mvh Clem

  #120636
  AnonymForfatter

  Jeg tror ikke at danske banker kommer til at gå konkurs, hvis de kommer til at være på vej dertil er der nok andre banker der vil overtage…

  Men hvis du søger en høj rating er Danske Bank ratet højest i norden.

  #120638
  AnonymForfatter

  Enig med gode råd. Der er ikke noget at bekymre sig om.

  Du finder nok ikke nogen rating på de mindre pengeinstitutter, ud over du kan konstatere at hele den danske banksektor er ratet “prime".

  På finanstilsynets hjemmeside kan du downloade et stort regneark med nøgletale for bankerne, bl.a. indlån-udlåns forhold, solvensprocent, kernekapital, udlån i forhold til egenkapital m.v. Heraf kan du se hvor “solid" banken er. De sikreste banker har høje solvensprocenter og lavt udlån i forhold til indlån og egenkapital.

  Men nøgletal så som kernekapital og solvens siger bare ikke det hele, fordi der under visse betingelser kan indgå diverse interbanklån i kernekapitalen. Det kan som lyn fra en klar himmel kan vise sig, at lånene ikke kan fornys, hvorved bankens “solvensprocent" styrtdykker ned under lovkravets minimum. Det var så vidt jeg ved det der skete for Bank Trelleborg.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.