Er det lovligt

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88351
  AnonymForfatter

  er det lovlig at flytte 40.000 kr fra en bygge kredit til ens budget konto uden at meddele dette ?(kyúnderådgiver)
  altså i det hele taget at flytte rundt på ens penge uden man får noget afvide ?

  #120554
  MichaelForfatter

  Nej ulovligt er det ikke. Normalt er en byggekredit dog beregnet til udbetalinger til entreprenøren alene hvis denne har “primær transport" i kreditten, som det vist nok hedder. Banken kræver som regel også dokumentation for byggeudgifterne i form at fakturaer og vil næppe acceptere at du bruger kreditten til at betale tandlægeregningen med, så kontakt altid banken inden du forsøger du med det stunt.

  #120556
  AnonymForfatter

  Jeg var faktisk også overrasket over at bankerne frit må bruge et overskud på en konto til at udligne et underskud på en anden konto, men det er altså fuldt lovligt.

  #120558
  MichaelForfatter

  Undskyld – misforstod dit indlæg. Troede du selv havde overført pengene, men det er åbenbart banken der selv har gjort det.

  #120592
  AnonymForfatter

  ja det er banken , uden vores viden , må man godt det

  #120608
  AnonymForfatter

  General Prier skriver det lidt længere opppe, at det er fuldt ud lovligt.

  #121082
  AnonymForfatter

  Jeg ved ikke om det er lovligt eller ej, men alt efter forholdene, findes flere eksempler på at Pengeinstitutankenævnet har giver klagere ret i at banken ikke bare kan overføre beløb fra en konto til at inddække overtræk på en anden.

  Eksempel på at der ikke må overføres fra fælles lån til konto som kun står i den enes navn: http://www.pengeinstitutkendelser.dk/danish/menu/1/2/kendelser/m/modregning/flerekontohavere/kendelse428_2000.htm

  Eksempel på at der saldo på budgetkonto ikke kan bruges til inddække overtræk, idet beløbet på budgetkontoen er aftalt anvendt til andet formål: http://www.pengeinstitutkendelser.dk/danish/menu/1/2/kendelser/m/modregning/budgetkonto/kendelse348_1991.htm

  En byggekredit kan vel betragets som værende underlagt et budget, hvor pengene på kontoen er aftalt anvendt til bestemte formål. Derfor er der måske mulighed for at pengeinstitutaktenævnte ikke mener at banken kan inddække overtræk over byggekreditten.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.