“100.000” dkr reglen og flere depoter

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #88092
  AnonymForfatter

  Ved I om Skat sondre mellem forskellige depoter, når gevinsten skal beskattes(FIFO-metode)?

  Sådan at jeg kan indkøbe aktier af samme fondskode, opbevare dem i separat depot og sælge dem uden at det påvirker beskatningen af samme fondskode indkøbt under “100.000" dkr reglen.

  Min bankmand(DDB) mener: ja, men jeg er ikke helt sikker.

  Jeg mener jeg har set et indlæg, der mener nej. Men kan desværre ikke finde det igen.

  #117732
  AnonymForfatter

  Læser jeg loven er jeg ikke i tvivl: “§ 5. Såfremt en skattepligtig ejer aktier med samme rettigheder, der er erhvervet på forskellige tidspunkter, anses de først erhvervede aktier for de først afståede.". Denne regel gælder uanset om aktien er omfattet af overgangsordningen eller ej. Også uanset depotnummeret, banken eller hårfarven på din investeringsrådgiver. Altså: DDB’eren tar fejl. Men han har et rågivningsansvar, så få gerne hans råd skriftligt.

  Mere holdbart ville det nok være med et bindende ligningssvar. Men så risikerer du at resultatet bliver et andet end du ønsker.

  Nu går udviklingen jo i den retning at banker indberettet mere og mere og vi ikke behøver selv at udfylde selvangivelsen. For nylig er min homebank udvidet med en afvanceberegning. Beskatningen af mine pensionsdepoter (hvor jeg har nogle fondskoder som jeg også har i frie depoter) kører allerede automatisk. Jeg kunne godt forestille mig at der ikke indberegningsmæssigt skete en sammenkobling af papirer på tværs af depoterne. Det kunne være baggrunden for DDB’erens opfattelse. Men det er jo loven der er afgørende.

  #117754
  AnonymForfatter

  Ja. Det skal du værre meget opmærksom på.
  Har du aktier under mindre end ca. 133.000 før d. 1.1. 2007, og du køber flere af de samme aktier, og sælger er det de først købte, der regnes for solgte ligegyldigt om de ligger i et nyt depot.

  Hvis din bankmand siger det modsatte, så få det på papir, så du kan komme efter ham senere. – Og det kan jo blive mange penge om 30 år.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.