Northern Rock

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • KFJForfatter
  Indlæg
 • #88054
  KFJForfatter

  Hej

  Ser at N.R. “drøner" ned på den engelske børs, her til morgen ca kurs 90, måske lidt dumt spørgsmål, men hvis må forestiller sig kursen går i 0, er banken så konkurs?

  #117086
  AnonymForfatter

  Kursen går formentlig ikke i nul selv om banken indgiver konkursbegæring.

  Aktier kan grundlæggende ses som en option på virksomhedens egenkapital, og derfor vil værdien af optionen ikke være eksakt nul førend sidste spinkle håb om dividende fra konkursboet er udslukt, dvs. konkursen er endelig gennemført og det står klart at der ikke bliver dividende til aktionærerne.

  I øvrigt er det usandsynligt at NR går konkurs!

  #117088
  KFJForfatter

  Bl.a. til Generalen

  Det da dejligt at “høre" eet så positivt svar fra Generalen, vi skal forstå at man ikke behøver at hæve sit indestående i N.R.? vi må vel stole på deres garanti med det engelske finans………

  #117090
  AnonymForfatter

  Banken går konkurs når den ikke har penge til at betale sine kreditorer (bl.a. indskydere), medmindre de finder sig i at vente på pengene (det gør de nok ikke). Indskyderne mister ikke deres penge. Den danske garantifond og Bank of England dækker indskuddene, men det betyder jo bare at banken skifter een kreditor (indskyderen) ud med en anden. Men når Bank of England har valgt at gå ind med en garanti, så er det fordi den ikke kan acceptere en konkurs. Den vil ‘finde en løsning’.

  Børskursen kan aldrig komme helt ned på 0,00. Kursen er udtryk for hvad der handles til, og ingen vil sælge til 0,00 (til den kurs har de alt at vinde og intet at tabe ved at beholde aktierne). Men den kan komme tættere på 0,00. Det er et udtryk for ‘markedets’ forventning til fremtidig indtægt.

  Men jo flere problemer banken har (og faldende kurs er vel udtryk for problemer) desto større er chancen for at banken slanker og skærer underskudsforretninger fra. Jeg vil ikke love dig at du kan beholde din konto i NR.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.