Økonomisk overvåget

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Uvildig rådgivningForfatter
  Indlæg
 • #88032
  Uvildig rådgivningForfatter

  Vi er en familie på 2 voksne 41 og 50 år flexjob,mellemleder samt 3 børn på 3,5 og 8 år.
  Har hus(afdragfrie lån, uden boliglån ) bil og mindre kassekredit,årlig indtægt på ca 650.000 kr med et månedlig rådighedsforbrug på ca 9000 kr efter faste udgifter.
  Vi har til dato ikket stillet spørgsmål i bank eller kreditforeningen,men nu kunne vi godt tænke os at renovere lidt på huset og da ejne opsparede middler er brugt, betyder det en omlægning af lån,men til hvad?
  Vi kan ikke selv gennemskue marked,derfor har vi søgt i timevis på nettet over uvildig rådgivning,og har da også fået kontakt med en BOLIGØKONOMEN JYLLINGE er der nogle her der har erfaringer med dem eller andre,vil vi meget gerne hører nærmere.
  Firmaer benytter revisorer til gennemgang af budgetter, nye invisteringer mm. hvad gør private, er der ingen der kan tilbyde private noget tilsvarende(uvildigt)en årlig kontakt ville være perfekt.
  Firmaet vi er faldet over rådgiver, men man skal selv ordne papir arbejdet,sådan har vi forstået det, findes der ikke pakkeløsninger. Vi har ingen pensionsopsparinger hvad gør vi? forsikringer har vi for lidt eller meget,kan det betale sig at købe nyt gasfyr, ja vi har mange spørgsmål og absolut ingen forstand. Kan ske det er for risikofuldt at overlade alt til fremmed,men hjælp os,det kunne være dejligt at følge rådgiveren og sove godt med tanken om at vi blev overvået økonomisk.
  Med venlig hilsen CS

  #116888
  AnonymForfatter

  Ofte er ekstern privatøkonomisk rådgivning ikke noget som helst værd. De siger alle det samme.
  ´
  Hvis I overhovedet ikke har nogen form for pensionsopsparing, og har en indkomst i størrelsesordenen 650.000, så er det meget enkelt. Indskyd det maksimale i kan på kapital/ratepensionen, og læg hele eller dele af huslånet om i afdragsfrit lån.

  Om I skal vælge flekslån eller fastforrentet lån er en smagssag. Personligt ville jeg vælge flekslånet, da rentestigningerne formentlig er ved at være overstået.

  (PS: Hvis I er tæt på pensionsalderen, er det mindre attraktivt at lånefinansiere indbetalinger på kapital/ratepensionen).

  #116892
  MichaelForfatter

  Det er ikke korrekt, at uvildig økonomisk rådgivning er værdiløst. Hvis man selv ikke ved hvad der er op og ned og generelt ikke kan overskue alt, så er en ekstern konsulent bestemt en god idé. Jeg ville gøre følgende:

  Gå til jeres egen bank og fremlæg problemstillingen. De kan gratis analysere situationen og vil temmelig sikkert ende op med at forsøge at sælge jer noget. Undervejs i processen vil I dog få en masse nyttig information om lånetyper, fordele og ulempe, pensionsordning, forsikring osv. Den viden kan I fint arbejde videre med også selv om I ikke køber noget af banken, men vælger at gå til andre. Specielt forsikringsområdet er én af de poster på budgettet, som mange kan spare rigtig mange penge på hvert år. Prøv evt. http://www.forsikringsluppen.dk

  Vær opmærksom på, at uvildige rådgivere koster kassen – typisk 1000 kr. i timen hvilket er lidt rigelig pebret for os almindelige dødelige. Jeg ville også lige være lidt varsom med en længerevarende “supportaftale", da I herved kan risikere at blive lidt for tilbagelænede med jeres økonomi. Det er altid bedst selv at styre så meget som muligt.

  #116894
  Uvildig rådgivningForfatter

  Hej General Prier
  Tak for dit svar, du skriver at de alle siger det samme, betyder det, at det er fuldstændigt ligegyldigt hvilken kreditforening man har, vi har nykredit afdragsfrielån på 1,9 million med renteloft på 5% Huset blev købt i aug.2006 for 2.375.000 da vi jo har lavet en del ved huset, vil vores vudering umidelbar være 2,6 million så noget friværdi er der jo,vi er ikke gift med nykredit og absolut åben for andre,men det du siger,er at man selv kan finde løsninger, er det så simpelt at man eks. kan gå ind på en hjemmeside lig mybank og tjekke,og er det tilstrækkeligt? Når børnene er fløjet fra reden, bliver huset solgt pga størelsen, og vi skal IKKE have guld med i graven, men selvfølgelig skal vi leve,derfor er dit råd om kapital/ratepension absolut noget der bliver vendt,som du jo nok kan læse er der ikke megen økonomisk forstand, men vi prøver,vi ved der skal findes en løsning på pensionsalderen,og det selvfølgeligt nok er første priotet, men kan der udover gives 300.000kr( 100.000 til at betale bilen ud og 200.000 til yderligere istandsættelse )kunne det se fornuftigt ud? vi afdrager bilen med 2000 kr om måneden,hvad koster det at omlægge? eller at skifte kreditforening.Hvad bank ang. kunne det være en fordel at sprede sine kontier til flerer pengeinstitutter,vi har nykredit og sparekassen sjælland, pga. det havde vi hver især inden vi flyttede sammen og fik unger, og så er der bare aldrig gjort mere ved det. Endnu engang tak for svaret,vi hører meget gerne fra dig igen.
  Med venlig hilsen CS.

  #116896
  Uvildig rådgivningForfatter

  Hej Michael
  Jeg har læst rigtig mange af dine svar,og bestemt også fundet dem intresant og brugbare.Det var dejligt med en hjemmeside ang. forsikringer, kan du ikke lige ryste en side frem ang. rådgivning,vi har en deadtleine midt november, til den vi selv har fundet, eller snarere er faldet over,for han dukker op næsten ligegyldigt hvad man søger under, og det kunne værer rat at se konceptet fra andre firmaer.
  Ligeledes kreditforeninger,er der nogle at foretrække frem for andre. Alle de der nyttige informationer vi selv kan indhente, er det muligt for almindelige mennesker at sorterer, jeg mener det kan jo koste mange penge at vælge det forkerte.
  Men selvfølgelig kunne det være sjovt selv at prøve.
  Tak for dit svar,foreløbigt afventer vi flerer mail fra denne side, men så vil vi nok også prøve dit råd,som benarbejde til en endelig afgørelse sammen med en rådgiver.
  Med venlig hilsen CS.

  #116898
  MichaelForfatter

  Hjemmesider vedr. rådgivning kan jeg ikke lige henvise til, men jeg vil da opfordre dig til at spørge herinde eksempelvis. Hvis du fremlægger et spørgsmål med så mange konkrete informationer som muligt, vil der med garanti være flere der byder ind med et svar. Det er nok bedre end generelle anvisninger, som jo ikke er tilpasset lige præcis jeres situation.

  Vedr. kreditforeninger: De er stort set ens, men der er dog en mindre forskel på bidragssatsen på lånet (kreditforeningens omkostning ved lånet). Den kan du også sammenligne her på Mybanker under fanebladet “Realkredit". Vælg så funktionen “Sammenlign bidrag" og du er godt igang.

  #116912
  AnonymForfatter

  For at gøre tingene så enkelt som muligt:
  1. Der er som Michael siger meget lidt forskel på realkreditinstitutterne: BRF, Nykredit, Totalkredit, Realkreditdanmark, så det ene kan være lige så godt som det andet.
  2. Låneomlægninger koster kassen, så man skal ikke gøre det med mindre det enten er strengt nødvendigt for at få økonomien til at hænge sammen eller du kan få en væsentlig reduktion i ydelsen eller nedbringe restgælden betydeligt. Ingen af delene er tilfældet med dit nuværende lån!
  3. Dit nuværende afdragsfrie flekslån med 5% renteloft, er IKKE optimal at omlægge på nuværende tidspunkt. Hvis I skal have frigjort midler, er det langt smartere at få et tillægsrealkreditlån i huset, eller tage et prioritetslån i en af de billige banker. (Det lyder dog til at I er meget tæt på 80% belåningsgrænsen?)

  #116920
  Uvildig rådgivningForfatter

  Hej General Prier
  Endnu engang tak, låneomlægning koster, hvad er det 10.000 eller 60.000 kr jeg har slet ingen ide, er det en procentdel af et eller andet, hvordan regnes prisen ud?
  Tillægsrealkreditlån eller priotetslån kan alså kun opnåes hvis man kan holde sig på eller under de 80 % som er belåningsgrænsen.
  Hvis man kommer over den hvad er der så af muligheder?
  Venligst CS.

  #116972
  BluntZForfatter

  Hej

  Jeg kender en der pønser på at starte uvildig rådgivnings firma for private. Han er Finans uddannet inden for realkredit og yderst kompetent (efter min mening) og billig.

  Prøv at send ham en mail. tkpetersen@gmail.com , bare skriv at det er en henvisning fra Bluntz ;-). Så kan i eventuelt samle op over telefonen.

  #116974
  BluntZForfatter

  Tillægs lån samt prioritetskreditter kan nogen steder oprettes over de 80%, dog til en meget høj pris og som regel nogen dårlige vilkår. Jo mere du belåner en ejendom, desto større riscisi har penge instituttet = De vil have flere $$ for lånet 😉

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.