huskøb til udleje

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86834
  AnonymForfatter

  hej er der nogen der ved hvordan man bliver beskattet hvis man køber et hus for at leje ud til et af børnene.

  Jeg vil også gerne høre om hvad der vil være de bedste lån at sætte i et sådan hus.

  Huset koster 645.000 kr og jeg havde håbet på det kunne blive en nul løsning så sønnen selv kunne afholde alle udgifter, men som jeg regner på det ser det ud som udgiften bliver over 5000 kr det er vel ret vildt?

  #103948
  AnonymForfatter

  Du bør nok gå efter afdragsfrie lån til huset optil 80% af belåningen, og så skal det være et F1 lån med variabel rente til pt. 2,8 procent pr år. Dermed kan du få udgifterne ned. Du skal blot være sikker på at huset ikke bliver mindre værd, da du jo ikke afdrager på de 80 % og samtidig er noget disponeret i tilfælde af rentestigninger i fremtiden.

  Et sådan lån ca. 512.000 + omk. skulle koste ca. 14.500 om året = 1200 pr måned. ( for de første 10 år uden afdrag på lånet)

  Så mangler du at betale for de sidste 20 %, og hvis ikke du har dem selv, skal disse penge lånes og du mangler 128.000. Med en afdragsprofil på 10 år og en rente på 6-8 % ville afdraget kunne holdes under 1.800,- Men så har du en friværdi i huset efter 10 år selv uden værdistigninger.

  Dertil kommer skatter og afgifter.

  Hvis du etablere virksomhedsordning er der fuldt fradrag for renter og det er metoden for dig.

  Du skal dermed betale skat for den lejeindtægt du har fra din søn, men kan holde disse indtægter op imod udgifterne på huset.

  Du bør kontakte en god revisor som kan give dig yderligere råd.

  Held og lykke med projektet

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.