SDO-lån farlige ved økonomiske kriser

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87968
  AnonymForfatter

  Jf. Business.dk: http://www.business.dk/article/20070919/dinepenge/109191243/

  Hurra for vores “dygtige" erhvervsminister, som er arkitekten bag den nuværende udformning af SDO lån i Danmark, jeg har nu altid ment at han var bankernes mand, og ihvertfald ikke forbrugernes!

  Og tak til Business.dk for nogle uafhængige oplysende artikler.

  “….Bankekspert Bjarne Jensen fra Bjarne Jensen Consult er ikke i tvivl om, at indførelsen af SDO-lån i Danmark kan føre til, at danske banker kommer ud i samme uføre som Northern Rock…."

  “….Denne risiko har ikke eksisteret i realkreditverdenen på grund af et balanceprincip, hvor der bag udlån med en bestemt løbetid altid lå obligationer med selvsamme løbetid.
  Dette balanceprincip – også kaldet fundingmatch – har ikke fundet vej til banksektoren, som derfor i princippet kan give kunder lån med 30 års løbetid, hvor de bagvedliggende papirer skal refinansieres hver tredje måned…."

  “….Det er denne ubalance, som møder kritik og åbner op for muligheden for, at selv de største danske banker kan få trukket tæppet væk under sig i tilfælde af finansielle kriser…."

  “….Kundens rente består dog af to elementer, nationalbankens indskudsbevisrente og et individuelt rentetillæg. Bankerne har mulighed for at skrue op for sidstnævnte – altså det individuelle rentetillæg – hvis en krise opstår, ligesom realkreditinstitutterne kan hæve bidragssatsen…."

  “….Men hvis bankernes nye SDO-lån er så gode, som de selv siger, flytter en stor del af de 1.200 milliarder kroner fra realkreditinstitutterne over i bankerne. Ifølge bankekspert Bjarne Jensen er det lig med større likviditetsrisiko i tilfælde af krise på boligmarkedet og finanssektoren."

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.