Hæve børneopsparingen?

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • LD2710Forfatter
  Indlæg
 • #87938
  LD2710Forfatter

  Hej,

  Er det på nogen måde muligt at hæve sin børneopsparing før tid? Den er låst til jeg er 21 år, er 20 år nu.

  På forhånd tak.

  Mvh. Louise

  #115806
  MichaelForfatter

  Det er ikke muligt desværre. Børneopsparinger er underlagt en række lovbestemmelser – herunder bindingsperioden. Banken må ikke afvige fra dette.

  #115808
  LD2710Forfatter

  Hvad hvis ens forældre giver lov og skriver under på noget?

  #115812
  AnonymForfatter

  Det ER forekommet at barnet (eller også så groft som forældrene) har kunnet ‘belåne’ kontoen. Dette er imidlertidigt direkte forbudt.

  Den kan lovligt hæves ved død (af boet) eller – efter ansøgning – ved kritisk sygdom såsom “kræft, blodprop i hjertet, hjerneblødning, dissemineret sklerose, AIDS, hjerteoperation, større organtransplantationer, nyresvigt og tilsvarende livstruende sygdomme."

  Ingen andre dispensationsmuligheder. Desværre.

  Bekendtgørelse nr. 969 af 16. december 1998

  #115814
  AnonymForfatter

  Det er ikke forbudt at lave et lån og så aftale, at når børneopsparingen udløber, så skal lånet indfries. Men det banken ikke kan gøre er at håndpantsætte indeståendet på børneopsparingen til sikkerhed for lånet, da børneopsparingsindeståendet er kreditorbeskyttet.

  Så det er op til banken at tro på låntagers velvilje til at indfri lånet, når låntagers børneopsparing kommer til udløb ved det 21. år.

  MVH/Nuser

  #231586
  AnntonForfatter

  Kan man hæve indskuddet på børneopsparing hvis man fraskriver renter ?? Og hvorfor må kommune tage de unges penge til at leve for ..DVS de ikke kan få hjælp før de har brugt deres opsparing til at leve..er det virkelig lovligt ??

  #231590
  morsdrengForfatter

  En børneopsparing skal være bundet i mindst 7 år, kan tidligst udbetales når barnet fylder 14 år og skal senest udbetales inden udgangen af det år hvor den unge fylder 21 år.

  Indeståendet på kontoen kan kun hæves ved bindingsperiodens udløb uanset om der gives afkald på renter. Så længe børneopsparingen er bunden kan pengene IKKE hæves og derfor kan Kommunen naturligvis heller ikke kræve, at pengene på børneopsparingen skal bruges inden der kan ydes kontant- eller uddannelseshjælp.

  Er børneopsparingen og dennes binding udløbet, er der tale om en almindeligt konto med et indestående i dit navn, som du – efter dit fyldte 18 år og når du dermed er økonomisk myndig – kan bruge som du har lyst til. Derfor kan Kommunen naturligvis også forlange, at du bruger af pengene inden de skal yde dig hjælp. Du kan på nettet finde de nærmere betingelser og størrelsen på de beløb som holdes udenfor når der ydes uddannelseshjælp.

  Nærmere kan svaret ikke blive, uden at kende din nuværende alder, størrelsen på indeståendet på børneopsparingen og om bindingen af denne er udløbet og i givet fald hvornår?

  #231623
  peter holm larsenForfatter

  Hej Annton,
  Kommunen tager ikke de unges penge. Men pengene skal bruges før man kan få hjælp. Din udlægning er et forsøge at fordreje realiteterne. Men kunne også give alle hjælp, som borgerløn, men det er jo en hel anden drøftelse og næppe i praksis realistisk.

  #382562
  ChrishamselvForfatter

  Må de tage min børneopsparing som sikkerhed til indfrielse på kredit når de ikke må til et lån?

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.