Anvendelse af friværdi

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87900
  AnonymForfatter

  Jeg har en andelsbolig der er ud fra andelsforeningens prissætning er 2,7 mil. værd, dertil skal lægges forbedringer på ca ½ mil. Jeg skylder ca 600.000 i lejligheden og har således en større friværdi. Er det muligt at låne ex. 2 mil. og investere pengene og derved opnå en højere positiv forrentning end den negative der opstår pga. lånet? Jeg har kone og 2 børn og kan derfor ikke gamble med vores bolig. En evt. investering skal være med livrem og seler.

  #115332
  AnonymForfatter

  Nej, under de forudsætninger du stiller op, er det ikke en god ide.

  Hvis du vil gå med livrem og seler er det du skal investere i korte obligationer, mens det der ligger bag dit andelsboliglån er lange fastforrentede obligationer.

  Dermed er dit forventede afkast af din investering lavere end den forventede renteudgift efter skat.

  Hvis det skal kunne betale sig, skal du investere overvejende i aktier, og så “gambler" du som du selv siger med din families formue.

  Hvis du er nogenlunde ung, vi det derimod kunne betale sig at omlægge dit restlån til afdragsfrit, og indskyde den sparede ydelse år for år på kapital og/eller ratepensionskonti, med henblik på at opnå maksimal skattefradrag.

  #115336
  AnonymForfatter

  Et andelsboliglån er ikke baseret på obligationer men på kontantrente i bankerne.
  For at du skal låne for at investere skal du “bare" forrente din investering bedre end den rente du betaler på lånet – dvs. 6-7-8%.

  Husk ligeledes på at renterne skal betales tilbage hvert kvartal og at du skal sælge aktier (hvert kvartal) for at kunne betale….

  Hvis du skal gøre det skal du have råd til at tabe de 2 mio og betale dem tilbage på normal vis….. Derfor skal du nok vælge at lade være med at hoppe på investeringsbølgen – for hvad ville familien sige hvis de pludselig skulle flytte?

  #115346
  AnonymForfatter

  Hvis du betaler topskat, kan du overveje at bruge friværdien til pensionsopsparing. I Københavns Andelskasse findes der en ordning, som betyder at du ikke kommer til at skære ned på forbruget. Du låner til en fast rente på kun 2,25%, og skattefordelen kan du investere i fastforrentede obligationer. Hvis du i dag er 40 år, skal opsparingen ske i 22 år og udbetalingen ske over 10 år. Derfor kan du investere i 30-årige papirer og få et afkast på p.t. 6,1%.

  Læs mere på hjemmesiden under produkter/pension

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.