Topskat spørgsmål

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87890
  AnonymForfatter

  Hvordan regner man ud, om man skal betale topskat ?

  Hvilke fradrag og lign. findes, som har indflydelse på topskatten ? Har fradrag pga. renteudgifter til realkreditlån f.eks. indflydelse ?

  Hvis man skal betale topskat, opkræves den så i forbindelse med de månedlige skatteindbetalinger, eller får man en ekstraregning når året er gået ?

  På forhånd tak.

  #115134
  NultopskatForfatter

  Hej R

  Renteudgifter fra virksomhed under virksmhedsordningen, er de eneste renteudgifter, der kan fratrækkes topskat. Altså hverken kreditforening eller hurtige lån.
  Grænsen er 327.200 efter bruttoskat. Din topskat indregnes i din forskudsopgørelse, og er der tale om lønindkomst er topskatten indregnet i din trækprocent. Så nej du får ikke en ekstra regning når året er gået. Hvis altså din forskudsopgørelse er korrekt !

  Topskat er en adfærdsregulerende skat, du kan ikke overføre fradrag mellem ægtefæller, som eks mellemskat. Uden topskat ville Helle Thornings “Timebank" jo være meningsløs, tænk hvis borgerne selv begyndte at administrere deres egne penge og tid. DET GÅR IKKE.

  Det eneste du kan fratrække er indbetalinger til ratepension, eller som tidligere nævnt virksomhedsordningen.

  #115136
  AnonymForfatter

  http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oID=121159&vID=200867&i=18#i121159

  Der betales topskat af den personlige indkomst. Der er fradrag for indbetalinger til pensioner med løbende udbetalinger, alle renteudgifter (så længe de ikke overstiger renteindtægterne) samt et bundfradrag på 327.200

  Som nultopskat beskriver, så er alle udgifter under virksomhedsordningen med til at reducere den personlige indkomst. Her sker og en vis korrektion men normalt er virksomhedsordningen en fordel his virksomheden har store renteudgifter.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.