Skat af investeringer

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87867
  AnonymForfatter

  Hej

  Er lige begyndt at investere lidt i aktier og obligationer og vil lige høre om ens bank automatisk opgiver afkast og kursgevinst af ens investeringer til skattevæsnet, ligesom de gør men ens renteintægter?

  mvh Dahlbert

  #114736
  AnonymForfatter

  Svaret er ja. Aktieudbytte og renter fra obligationer er skattepligtige, mens der ikke betales skat af kursgevinster på obligationer (derfor kan det i mange tilfælde bedre betale sig at investere i lavtforrentede obligationer med kort løbetid fremfor at sætte pengene i banken). Kursgevinster på aktier beskattes først i forbindelse med salg.

  #115324
  AnonymForfatter

  Hmmm… en af mine venner siger han har et hyr med opgørelsen til skattevæsnet mht hans aktiehandler… og altså at banken IKKE har opgivet hans kursgevinst på aktiehandlerne til skattevæsnet??!?? Hvad er rigtigt?

  #115326
  MichaelForfatter

  Banken opgiver ikke automatisk kursgevinster til Skat – det skal du selv sørge for, men Skat får til gengæld besked hver gang du sælger en aktie, så de vil hive dig ud til kontrol hvis du ikke angiver dine gevinster korrekt. Derudover er Skat netop nu igang med en mere omfattende kontrol af alle private aktiehandler.

  #115328
  MichaelForfatter

  Glemte lige at skrive, at udbytteskat trækkes automatisk af banken ved udbetaling, så det skal du ikke spekulere på. Det vil iøvrigt fremgå automatisk af selvangivelsen, da banken indberetter udbytte automatisk.

  Men kursgevinster skal du som sagt selv sørge for (lidt fjollet at det ikke også kører automatisk, men det kommer måske snart).

  #115330
  AnonymForfatter

  Ok… Tak for det gode og præcise svar

  mvh Dahlbert

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.