Min formue, hans gæld

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Anonym2019Forfatter
  Indlæg
 • #96319
  Anonym2019Forfatter

  Hej

  Jeg er lidt rådvild over hvordan vi skal gøre.
  Jeg og min mand skal til at købe hus indenfor rimelig tid. Vi er gift uden særeje. Han har to børn på deltid og vi har et fælles barn. Vi bor i en lille lejlighed i storbyen, så der er ikke så meget mulighed for at finde noget større som vi kan betale og hvor pengene alligevel ville fise med lejen ud af vinduet.
  Jeg har en formue på 225.000 kr samt et resterende su-lån på 60.000 kr. Han har et forbrugslån på 150.000 kr. samt et su-lån på knap 200.000 kr.
  Det er rimelig skævt kan i se.
  Bankerne vil selvfølgelig gerne have afdraget forbrugslånet, før vi låner. Vi vil gerne selvfølgelig også begge have det ud af verden. Nu er spørgsmålet – skal jeg afdrage hele forbrugslånet på en gang? (Så har vi ikke meget indskud og buffer tilbage. Samt hvad gør det ved os og balancen i forholdet?)
  Skal vi afdrage i fællesskab ved at øge månedsydelsen? (Det synes banken vi skal gøre, og fraråder jeg udbetaler gælden.)
  Andre muligheder eller råd?

  Med venlig hilsen
  Konen.

  #231425
  testForfatter

  så spørgsmålet er hvordan du gør din formue til dit særeje efter at i har indgået et ægteskab med formue fællesskab?

  i forhold til kredit vurdering er det jeres samlede balance der gælder. Ved at betale hurtigere ud spare i renter.

  hvis han har holdt sin gæld hemmelig for dig kan jeg se problemet ellers ikke

  vedr husleje der fiser ud. der er rigtigt mange ekstra udgifter ved at eje .

  #231427
  Anonym2019Forfatter

  Der var ikke noget hemmeligt.
  Det er bare lidt ærgerligt at min opsparing går til et forbrugslån, som jeg ikke har haft del i, sådan rent mentalt set. Så det er pist væk. Vi har snakket om at jeg får lavet et gældsbrev, så vi ser det som rentefri lån mellem os, og de penge så efter vi har udbetalt forbrugslånet fortsat bliver “afdraget” mellem os, men som vores opsparing og vi i så tilfælde jo ikke er belastet af renter. Gældsbrevet er jo ligegyldig ift. vi er ægtefæller, men vil gerne have det ift. worry-case-scenario og man skulle skilles.
  Jeg undrer mig bare at banken først råder os til at få gælden ned, men fraråder nu at jeg udbetaler den?!
  Er der noget helt stupidt, jeg har overset? Er virkelig ingen økonomi haj.

  Mvh K

  #231428
  morsdrengForfatter

  Du oplyser at i har formuefællesskab i jeres ægteskab. Det betyder at din bodel er på netto +165 tkr (+225 – 60), mens hans bodel er negativ med 350 tkr.

  Da det kun er den positive bodel som deles og IKKE den negative, skal du i tilfælde af skilsmisse betale din mand ½-delen af din nettoformue ellert 82,5 tkr, mens hans gæld ikke vedrører dig. Det vil principielt ikke ændre sig væsentligt, fordi du bruger din formue på 225 tkr. til køb af hus i dit eget eller i begges navn.

  Spørgsmålet kunne og kan løses ved at dine 225 tkr gøres til dit særeje. Om dette, oprettelsen af et indbyrdes gældsbrev eller noget helt 3. er den bedste løsning bør du drøfte med en advokat. I øvrigt kan ægtefæller indbyrdes indgå gyldige aftaler, hvorfor gældsbreve mellem ægte- fæller absolut ikke ligegyldige.

  Da I har fælles barn og han har særbørn, bør der oprettes gensidigt testamente i forbindelse med jeres køb af hus. Er der IKKE lavet testamente arver du og hans børn hver ½-delen af hvad din mand efterlader sig når han dør. Sker dødsfaldet i dag, vil der ikke være noget at arve, men det er forhåbentligt anderledes den dag dødsfaldet sker. Til den tid skal du betale ½-delen af hvad din mand efterlader sig til børnene . Da 2 af børnene er særbørn, har du ikke automatisk ret til at hensidde i uskiftet bo. Det er derfor slet ikke sikkert at du efter dødsfaldet har råd til fortsat at bo i huset. Princippet vil i store træk være det samme hvis du dør som den første men den forskel, at din ægtefælle og dine børn arver dig. Det er derfor særdeles vigtigt at sikre hinanden ved oprettelse af et gensidigt testamente.

  Du skal en tur forbi advokaten for at få løst dine og jeres problemer.

  #231431
  testForfatter

  Så du vel grundlæggende to valg accepter regnestykket som opstillet eller en tur om advokaten.

  Tror der var ca der sammen misforhold mellem min kone og mig for 25 år siden, med omvendt køns fortegn 🙂 Det gjorde vi aldig noget ud af og blev vi skilt i dag er der nok praktisk muligt at adskille vores formuer og gæld at det både terorisk og praktisk. Ikke længere holder,

  Men bevares nå der også er særbørn bliver der hele lidt mere kompliceret , men valget er dit. Held og lykke med skabet.

  #231441
  peter holm larsenForfatter

  I skal gå til en advokat og få drøftet, hvordan i får struktureret jeres formue optimalt også ved dødsfald og skilsmisse.

  Det er ikke et forum her der kan løse det, med de forudsætninger I har. Det er godt givet ud i jeres tilfælde – og hurtigt tjent ind i sparede renter fx.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.