Jeg undre mig lidt

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93672
  AnonymForfatter

  Hej Jeg er sådan én der godt kan lide at undre mig lidt, og derfor sidder jeg nogen gange og læser forskellige firmaers forretningsbetingelser igennem (nok fordi jeg er sådan lidt autistisk). Denne gang er jeg er faldet over lånefirmaet laanlet, laanlet.dk. Jeg har ikke tænkt mig at forsøge at låne penge hos dem, idet jeg ikke har behov for den slags, heldigvis.

  Jeg er faldet over punktet i deres alm. forretningsbetingelser.

  “En kreditaftale bevilges efter individuel kreditvurdering. Det betyder, at oplysninger om kundens evt. kundeforhold i Basisbank, herunder oplysninger som kunden afgiver i forbindelse med en låneansøgning, f.eks. CPR-nr. samt oplysning om indtægtsforhold, kan videregives til og modtages fra Basisbank. Det samme gælder oplysninger, som kunden har afgivet i forbindelse med en evt. låneansøgning på http://www.laanlet.dk, http://www.basisfinans.dk eller http://www.selenefinans.dk.

  Udover de oplysninger, som kunden selv afgiver, kan Basisbank indhente oplysninger fra offentligt tilgængelige kilder og registre, f.eks. Det Centrale Personregister. Endvidere kan der indhentes oplysninger fra private registre, f.eks. kreditoplysningsbureauer."

  Jeg synes det er meget defust beskrevet. Ville laanlet i teorien have ret at indhente en kopi af en låners årsopgørelse udfra ovenstående? Uden kunden har givet direkte samtykke til det?

  #197670
  MichaelForfatter

  Eftersom kunden skriver under på at der må indhentes oplysninger fra Basisbank så er samtykket jo givet.

  #197682
  AnonymForfatter

  jeg troede bare at hvis der specifikt skulle gives tilladelse til at indhente årsopgørelse hos skat, at så skulle de specifikt skrive det?

  #197688
  AnonymForfatter

  Læser det ikke som at de kan hente fra skat, men kun offentlige tilgængelige registret, som folkeregistret. Vil jeg ikke mener Skat er, hvorfor de ikke kan hente årsopgørelsen. Den får basisbank kun hvis den bliver indleveret ved låneansøgning.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.