Problem med ældre boligejeres begrænsede adgang til friværdi

 • This topic has 2 svar, 2 stemmer, and was last updated by peter holm larsen.
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • peter holm larsen
  Forfatter
  Indlæg
 • #367831
  peter holm larsen

  Mybanker skriver i deres seneste artikel at pensionister kun kan låne 2 gange deres indtægt. Dette er reelt et falsum, da man som pensionist hvis belåningsgraden er under 60% som hovedregel ikke stiller indtægtskrav. Det er desværre klassisk at ÆldreSagen også forvrænger fakta.

  #368042
  AMEX love

  Er det kun ældre?

  Jeg er midt 40, har god høj indkomst, en stor formue placere i mursten og finansieret med en gældsfaktor på omkring 55%. Gælder de nye regler som “gældsfaktor 4 OG mere end 60%” eller “ELLER” 60%??? Det kan jeg ikke hitte ud af. For jeg er over faktor 4 men under 60% – og kan ikke engang omlægge mit risikable lån uden tillægsbelåning (måske fordi det blot vil give en lavere bidragssats…).

  Kommentarer?

  #368357
  peter holm larsen

  Det er som hovedregel ikke gældsfaktorkrav, når du har en belåning under 60%. Men belåningsgraden fastsætte ved alt omlægning mere konservativt end ved køb. Men man kan da godt tænke at der er en vis sammenhæng til bidragssatsen, og dine tanker er nok heller ikke 100% fjern fra bankens medarbejdere. Jeg har hjulpet en del med omlægning, der har stået i helt din situation, da bank/realkreditinstitut reelt er den store taber.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.