Finansiering af nybygget hus

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • PolleForfatter
  Indlæg
 • #385942
  PolleForfatter

  Min kone og jeg er i en lidt mærkelig situation…

  Vi har fået mellemfinansieret byggeriet af nyt hus igennem en kammerat, og står nu med et færdigmeldt- og bygget hus der nu helst skal finansieres hos en kreditforening.

  Vores lidt specielle situation er at vi egentlig ikke tjener så meget; knap 600.000 kr. om året tilsammen, og vi vil gerne låne 4.500.000 kr. i huset.
  Dét i sig selv ser jo meget svært ud, dét forstår jeg godt.

  Men det specielle i situationen er at vi – ud over mellemfinansieringen til bygningen af huset – er gældfri, og at huset er mere end 8.000.000 kr. værd. Vi står altså med en belåningsgrad på mindre end 57%. Så vidt jeg kan regne ud via diverse guides er vores gældsfaktor selvfølgelig alt for høj, til gengæld er vores soliditetsgrad rigtig fornuftig grundet værdien af huset. Huset kan reelt falde 25% i værdi, og der vil i sådan en situation stadig kun være en belåningsgrad på 75%.

  Er der nogen der har bedre forstand på denne slags end jeg – der jo optimistisk som jeg er, bare har kastet mig ud i projektet – som kan fortælle mig om det ser helt skidt ud mht. godkendelse af kreditforening?

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.