Bosat i Udlandet

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • JB19Forfatter
  Indlæg
 • #96178
  JB19Forfatter

  Hejsaa,

  Jeg er bosat udenfor EU, men flytter snart tilbage til Danmark, hvor jeg regner med at tage et realkredit laan til koeb af ejerlejlighed/ejervilla. Jeg har forsoegt at bruge MyBanker’s tool for sammenligning af priser paa realkredit laan, men der forventes at jeg taster min Danske addresse ind som del af processen.

  Jeg har pt ingen adresse eller ejendom i Danmark, saa jeg ved ikke hvordan jeg skal forsaette med processen?

  Derudover har jeg et yderligere spoergsmaal – Vil det besvaerliggoere laane-processen at jeg pt. ikke har fast addresse i DK? Jeg overvejer at leje en bolig foerst, men hvis jeg finder “Droemme-boligen" vil jeg hellere gaa direkte i koebs-fasen.

  Vh
  JB

  #230178
  KrisserForfatter

  Det er ikke i sig selv er problem at du ikke har en dansk adresse. Du kan dog risikere at blive mødt med et højere krav om egenfinansiering, og din manglende kredithistorik i en dansk bank kan gøre din kreditgodkendelse mere bøvlet.

  #230288
  peter holm larsenForfatter

  Du taster bare en anden adresse ind.

  #230290
  morsdrengForfatter

  For både danskere og udlændinge, der ønsker at købe en fast ejendom i Danmark, gælder der et såkaldt bopælskrav. Bopælskravet indebærer, at man som udgangspunkt skal have enten fast bopæl i Danmark på købstidspunktet eller tidligere have haft fast bopæl i Danmark i sammenlagt 5 år. Reglerne om bopælskrav gælder alle typer af ejendomme i Danmark.

  Køber du fast ejendom i DK, mens du har bopæl i udlandet, skal du derfor med sikkerhed afgive erklæring i skødet om, at du tidligere har haft fast bopæl i DK i mindst 5 år. Det samme kan være tilfældet, hvis du på købstidspunktet har en adresse i DK, da det ikke nødvendigvis betyder, at du også har fast bopæl i Danmark. I andre tilfælde kan du kun erhverve fast ejendom med myndighedernes tilladelse.

  Et eksempel på erklæring i skødet: “Under henvisning til § 6 i lov om erhvervelse af fast ejendom erklærer undertegnede køber ved min underskrift på nærværende skøde herved på tro og love og under strafansvar efter straffelovens § 161, at jeg tidligere i et tidsrum af i alt mere end 5 år har haft fast bopæl i Danmark, nemlig i perioden 1967-1993."

  Hvordan mulighederne er for at finansieret købet af fast ejendom, når det faste ophold i Danmark først sker kort inden eller samtidig med erhvervelsen af ejendommen er en anden sag. Der vil sandsynligvis blive stillet krav om en egenkapital der er større end 5% af købsprisen.

  #230348
  JB19Forfatter

  Mange tak for support og gode raad. 🙂

  #230350
  morsdrengForfatter

  Jeg kan supplerende oplyse, at Tinglysningsretten i forbindelse med tinglysning af dit skøde på ejendommen automatisk får besked fra det centrale personregister, hvis du indenfor de seneste 5 år har meldt flytning tilbage til en adresse i Danmark. Derfor vil dit skøde blive tinglyst med frist til at fremskaffe den nødvendige dokumentation for at du kan købe fast ejendom i DK uden myndighedernes forudgående tilladelse.

  Derfor kan du lige så godt få den fornødne erklæring med i skødet fra starten. Det hverken kan eller må ejendomsmægleren – som er sælgers mand – hjælpe dig med. Du kommer derfor ikke uden om at måtte antage en advokat, som du også bør få til at gennemgå handelen INDEN du underskriver noget som helst og rådgive dig omkring finansieringen.

  Der er andet og mere i spørgsmålet om adresse end hvad både du og de andre debattører har givet udtryk for.

  #230352
  JB19Forfatter

  Mange tak for de supplerende oplysninger.

  Jeg har haft folkeregister addresse i Danmark i 23 aar, saa jeg gaar udfra at et udskrift fra folkeregisteret maa vaere dokumentation nok? Det er nok altid en god ide at faa en advokat indover et boligkoeb, men maaske endnu mere i den her lidt mere specielle case.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.