Hvilket lån de næste 5 år?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • S. PiilForfatter
  Indlæg
 • #96153
  S. PiilForfatter

  Vi sidder i et 2½% obl.lån på ca.2.5 mio. Vi ønsker at vores restgæld om 5 år er mest muligt nedsat (gr. indgang til pensionsalder). Beregner på DB`s hjemmeside viser, at vi kommer længst ned med et F5 lån, faktisk ca. 600.000 ned, hvis vi også benytter den sparede mdl. nettoydelse og tillægger denne.

  Hvis vi i stedet går ned i 2% nu, vil restgælden om 5 år være hele 235.000 højere end med F5. Endda højere end hvis vi bliver i nuværende 2½%, hvor restgælden vil være 229.000 højere end med et F5.

  SÅ DET BETYDER VEL at renten skal stige tilstrækkeligt meget til at der kan hentes min. 235.000 hjem på en opkonvertering – og så er vi endda kun “break-even".

  Og det er jo usikkert om dette overhovedet vil ske – i modsætning til F5 situationen, hvor vi ved, hvor vi ender.

  Og konverteringsgevinsten kommer jo kun, hvis huspriserne falder som følge af rentestigning – ikke hvis det er andre mekanikker, som får dem til at falde (politiske tiltag, boligboble, ejendomsskatter osv.).

  Tror I på at renten vil stige så meget de næste 5 år, så det bedre kan betale sig at blive i obl.lån? (Og hvor meget er det egentlig, den skal stige i forhold til nuværende niveau?)

  Hvilket lån bør vi vælge? Og hvad med en komb.mulighed (opdelt i 2 lån)?

  #229990
  MichaelForfatter

  Dit spørgsmål har været oppe herinde mindst 500 gange og som altid er svaret:

  Ingen her kan forudsige renteniveauet meget mere end nogle få måneder frem. Du skal ikke vælge lån på baggrund af spekulationer vedr. renten

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.