Omlægge til afdragsfrihed – eller?

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • PalleForfatter
  Indlæg
 • #96143
  PalleForfatter

  Hej.

  Vi har lånt 2,6 mio i et 2% brf-lån med afdrag. Lånet er 2 år gammelt.

  Vi har af forskellige grunde fået brug for lidt flere penge i hverdagen de næste par år, og overvejer derfor at omlægge til afdragsfrihed. Men findes der et smartere – og billigere – alternativ? Kan man fx låne 200.000 afdragsfrit til en helt lav rente, fx jyske f1, og bruge de penge til at betale afdragene på kreditforeningslånet de næste 3 år? Eller vil det være billigere at omlægge til afdragsfrihed i 10 år, og så bare lave ekstraordinære afdrag når vi får råd? Det sidste vil vel give os mere fleksibilitet på sigt også, fx hvis der skal købes ny bil eller lignende?

  Vi får vurderet boligen hen over sommeren, og har en forventning om en værdi på ca. 3,5 mio. Det lader os låne op til 2,8 mio i kreditforeningen.

  Håber ikke spørgsmålet er helt dumt.

  #229902
  testForfatter

  At låne sig til flere penge i hverdagen er altid en problematisk ide. Det er typisk sådan en nedtur starter. Nå de så skal betlse retur har man vel en indtægts fremgang formodes det. Hvad hvis den kommer senere eller slet ikke?
  Dine forslag er der nok kun f.esk. Jysk der kan svare på men jeg tvivler på at de låner til forbrug med et boliglån.

  #229904
  PalleForfatter

  Hmm.. Så du tror ikke jeg kan få lov at låne 80% i huset? Hvis man er studerende i en periode, er sandsynligheden for en indkomstfremgang vel ok?

  Kan nogen svare på spørgsmålet: Vil det billigste være at lægge om til afdragsfrihed, eller at lave tillægslån til betaling af afdrag i 3 år? Der må næsten være nogen, der har erfaring med behovet for kortvarig pause på afdragene?

  #229906
  René Poulsen (3)Forfatter

  Her er en mulighed.

  https://realraad.dk/realraad-tilbyder/realraadmodellen

  I øjeblikket kan omlægninger fra 2 % til 2 % gennemføres for 3.610 kroner + 0,05 point i kursskæring (500 kr. pr. million)

  #229908
  testForfatter

  De enste der stensikkert tjener på at du omlægge efter 2 år er dem der har lavet jeres lån og dem der laver det nye lån.

  Uanset hvad en tredje part vurdere din ejendom til er det kun långverens vurdering der tæller. Så kontakt en eller eller flere långivere og få tilbud fra dem.

  Ja der er altid usikkerhed. Gennemføre du uddannelsen og kan du få et arbejde i dit nærområde bag efter? Det eneste der er sikkert er at du har øger din gæld. Personlig ville jeg undersøge muligheden for at undgå dette. Arbejde ved siden af studierne eller leje et værelse ud f.eks.

  Der er mange direkte og indirekte gebyre forbundet med et boliglån og du hjem tager det fulde beløb fra dag et. Der er mindre gebyr ved at lave f.eks, en kassekredit og du betaler først renterne når du trækker på den. Men regne stykker må du selv lave.

  #229912
  Luca, Ung i Banken Forfatter

  At omlægge fra 2% til 2% er ikke en god plan, det taber du penge på – også hvis du eksempelvis kontakter Nordea der laver gratis omlægninger for nye kunder.
  Der er stadig et kurstab man ikke kan komme udenom.

  Ja du kan tænke på noget variabelt, men det øger din risiko.

  #229924
  thsvForfatter

  Ideen med et banklån på toppen til at afbøde afdragene er da en fin ide.
  Husk dog her at Jyske F1 koster 6.500+1.660+3000 kr at oprette fopr de 200.000 kr, så allerede de første 11.000 kr er jo brugt inden I ser en krone.
  Og at banklånet skal betales tilbage, men ideen er måske brugbar, hvis økonomien er lidt stram her og nu.

  Måske jeres bank kan tilbyde noget prioritetslån som 2. prioritet, der er billigere i oprettelse, da renten jo er beskeden ved et lån på kun 200.000 kr.

  De oventstående over 11.000 kr modsvarer jo næsten 17.000 kr i renteudgifter, så måske et lån uden pant selv til 5-6% kan næsten konkurrere, specielt hvis der er tale om prioritetslån, hvor indestående modregnes til samme rente.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.