Fælleslån i ejerforening til parkeringskælder.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • ManfredForfatter
  Indlæg
 • #96083
  ManfredForfatter

  Hej alle.

  Jeg sidder i bestyrelsen i en ejerforening og har lidt spørgsmål til en opstået mulighed.

  Sagen er den, at der til vores lejlighedskompleks er en parkeringskælder, som burde være til vores rådighed. Den blev dog af uvisse årsager frasolgt for omkring 10 år siden til en lettere irriterende erhvervsmand, som har udlejet den ulovligt til diverse fremmedarbejdere, som har boet og sovet der …

  Nu er der dog kommet en åbning, da han gerne vil af med den (politiet er endelig på nakken af ham). Og vi vil gerne købe den tilbage. Men hvordan gøres dette bedst? Vi snakker en købspris omkring 2,5 millioner, og der er 23 lejligheder.

  Kan I nævne fordele og ulemper ved at der enten optages et fælleslån i ejerforeningen eller at hver lejlighed pålægges en del af udgiften? Vi vil jo helst ikke presse folks økonomier. Omvendt vil vi gerne kunne trække renteudgifterne fra i vores personlige indkomst.

  Jeg går ud fra, at vi (ejerforeningen) selv skal stille med et pænt beløb og så låne resten i et realkreditinstitut. Personligt vil jeg gerne undgå banklån, da etableringsomkostningerne er tårnhøje for hvert enkelt lån.

  Alle råd og input til problemstillingen tages imod med kyshånd.

  Mvh.

  #229362
  KrisserForfatter

  Fælleslån i ejerforeninger er altid banklån. I kan godt oprette et lån der kun dækker de beboere der ikke kan låne pengene selv. Sørg dog for at søge rådgivning, især hvad angår fælles, solidarisk hæftelse.

  #229386
  morsdrengForfatter

  Det er bestyrelsen – og ikke dig som bestyrelsesmedlem – der bør søge sagkyndig bistand i forbindelse med ejerforeningens påtænkte køb af en parkeringskælder.

  Ejerforeningens køb af en parkeringskælder rejser mange andre spørgsmål end blot om købet skal finansieres ved ejerforeningens optagelse af lån eller ved indbetalinger fra de enkelte ejere. I øvrigt er det muligt for de enkelte ejere at få fradrag for “deres del" af renten på et lån som ejerforeningen har optaget.

  Bestyrelsen kan IKKE beslutte købet alene. Det kræver 2/3 flertal på en forudgående generalforsamling. Hvordan bliver ejerforeningen registreret som ejer af parkeringskælderen? skal den sammenlægges med den eks. ejendom og hvordan skal købet tinglyses? Er det sand-synligt at hver enkelt ejer vil “ofre" mere end 100 tkr. på parkeringskælderen – også selv om de ikke har bil eller der evt. ikke er plads til alle bilerne i kælderen. Ifølge normalvedtægten hæfter de enkelte ejere af lejlighederns udadtil solidarisk og indbyrdes prorata for ejerforenin- gens gæld. I bør derfor finde ud af, hvad der gælder i netop jeres ejerforening. En solidarisk hæftelse for 2,3 millioner til købet af en parke-ringskælder er ikke noget man bør tilstræbe og slet ikke, hvis man ikke har bil eller der ikke er plads til alle ejeres biler i kælderen.

  Ovennævnte er kun en lille og hurtig opremset liste over de problemer der skal afklares inden beslutningen tages. Bestyrelsen/foreningen – og ikke du – bør søge juridisk bistand

  #229388
  ManfredForfatter

  Hej Mors Dreng.

  Jeg takker for dit input.

  Vi er bekendt med vores egne vedtægter og ved derfor godt, at vi skal have et absolut flertal på en ekstraordinær generalforsamling. Derfor efterspurgte jeg heller ikke hjælp til den slags.

  Jeg ville blot gerne have eventuelle fordele og ulemper listet vedrørende fælleslån til et større projekt, så vi kan drøfte dem rettidigt, inden vi går videre.

  Du nævner flere gange, at jeg ikke selv bør søge råd. Nu er det sådan, at jeg repræsenterer bestyrelsen og dermed foreningen. Jeg sidder ydermere i det udvalg, som arbejder med dette projekt. Jeg har derfor svært ved at se, hvad der er forkert i dette opslag? Det er lidt svært for 10+ mennesker at komme med et fælles indlæg i dette forum, hvorfor jeg gjorde det – på vegne af bestyrelsen.

  Naturligvis søger vi bistand fra professionelle og handler altså ikke blot ud fra dine kloge ord. Det kan du være helt sikker på. Og ja, det er noget, jeg selv påtænker at gøre – med et par af de andre fra bestyrelsen. Også selvom du mener, det ikke er noget, jeg bør gøre. Jeg bør pointere, at vi anså det for fornuftigt at åbne op for gratis input herfra i troen om at jo mere viden om emnet, jo bedre.

  Så igen takker jeg for dit indlæg.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.