Kurssikring

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • DHRMForfatter
  Indlæg
 • #96058
  DHRMForfatter

  Vi er ved at overveje finansiering til nyt hus på 2,5 mio til midt juni. Vi er kunder i Danske Bank og overvejer enten 30-års 2% obligationslån eller et mix mellem obligation og et CIBOR 3 lån (Danske Bolig Fri).

  Vores rådgiver er pga. de stigende kurser de seneste måneder blev mere fortaler for at vi skal tage det hele med fast rente. Vi er stadig ikke helt afklaret endnu, men vores rådgiver anbefaler os at tage lånet nu med kurssikring. Kurser var før weekenden ca. 99 og kursen ved sikring omkring 98,5. Jeg ved det er en lottokupon, men ville I andre vælge kurssikring til den kurs på nuværende tidspunkt?

  #229156
  testForfatter

  Jeg ville slå med en terning. Processen kan tit få en til at indse hvad man vil
  Der er lang tid til juni så det ville jeg nok.

  #229158
  HammerenForfatter

  Undlad –
  Det er som en forsikring. Forsikringsselskabet tjener i 65% af tilfældene.
  Man forsikrer sig kun mod det ubærlige.
  Lige nu står verden stille – og kursen er opadgående.

  Men med jeres Held og valg af F5 under 1 år før I sælger hus, så tror jeg at jeg ved hvad I vælger.

  #229160
  KrisserForfatter

  Der er ikke nogen der tjener en spekulativ præmie på en fastkursaftale. Når fastkursaftalen indgås, bliver obligationerne solgt nu, i stedet for når lånet udbetales. Den rente som obligationsejere skal have i mellemtiden bliver så omregnet til en kursforskel. Det betyder, at merkurstabet kan lægges oveni lånet, i stedet for at skulle finansieres med et banklån. Til gengæld får låntager så ikke noget rentefradrag.

  Det betyder også, at forskellen mellem fastkurskursen og strakskursen falder lineært mod nul frem til overtagelsesdatoen, og at den er lavere jo lavere obligationsrenten er.

  Fordi obligationerne bliver solgt ved en fastkursaftale, kan I kun annullere den ved at købe obligationerne igen. Hvis kursen er steget, kan det blive dyrt. Typisk får I ikke en eventuel gevinst hvis kursen er faldet, for at undgå spekulation (der er ingen anden normal årsag end spelulation til at fortryde en fastkursaftale som ligger højere end strakskursen). Før I er sikre på hvad I vil, er det derfor forbundet med risiko for tab at indgå en fastkursaftale.

  Konsekvensen ved ikke at indgå en fastkursaftale kan være, at I enten skal låne til en højere rente, eller at I får et større kurstab. Hvis det sker efter lånets størrelse er bestemt, skal I løgge tabet kontant. Et pludseligt kursfald på fem point er set før, og kan i princippet også være højere. For jer svarer det til 100 000 kroner. Hvis I har råd til at lægge den slags, eller højere, tab kontant, så har I råd til ikke at lave en fastkursaftale.

  I gennemsnit taber man ganske rigtigt på en fastkursaftale (strakskursen skal falde fastkurskursen for breakeven). Ingen af os er dog gennemsnittet af alle mennesker, men kun os selv, så vi er nødt til at vurdere tabsrisiko i forhold til omkostninger på individniveau.

  #229162
  René Poulsen (3)Forfatter

  Det koster noget mere end obligationsrenten. Man skal også betale placeringsrenten, som i øjeblikket er negativ, og her er der store forskelle hos de forskellige udbydere
  https://ugebrev.dk/finans/nyhedsanalyser/kurssikring-rd-100-gange-dyrere-brfkredit/

  #229164
  HammerenForfatter

  Vi er forhåbentlig enige om at de fleste taber på kurssikring.
  Og indtil juni er vi forhåbentlig også enige om at den ikke smider 5 point.
  Det går hurtigst med at vinde 5 point og langsomst med at smide.
  Somnævnt lytter i til de fornuftige som nok også rådede jer til f5. I indgår fastlåsningsaftale.
  Og hvis I er skarpe, så vil I indse at midt i juni at I igen smed penge ud af vinduet.

  #229166
  KrisserForfatter

  René
  Sandt, jeg forsimplede det hele lidt, for ikke at ende i en meget teknisk udredning.

  Hammeren
  Som jeg skrev taber man i gennemsnit, men det er ikke rigtig en hjælp for den enkelte.

  Kursen kan sagtens falde fem point på et par måneder. Vi skal iķke længere tilbage end januar/februar, før det nogenlunde var det der skete. Formentlig gør den det ikke, men ingen ved det.

  #229168
  testForfatter

  med de handels omkostninger der er på et hus er det so vi so en rigtigt dårlig plan at skifte hus hver 3 år. Så jeg synes ikke rigtigt at trådstarter har en f5 i det gamle hus kan bruges i diskussion om kursikring. Man bør se på prisen og ens risikovillighed.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.